- Jeg skal klare OL-kravet

I Barcelona-OL 1992 deltok sju norske svømmere, i Atlanta-OL 1996 fem. - Til Sydney-OL blir det neppe tatt ut noen svømmere, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Den uttalelsen høster storm i Svømmeforbundet.

- Det er tragisk at Stensbøl sier noe slikt. Terrie Miller kommer til å greie OL-kravet på 100 meter bryst. Om ikke før, så i Helsingfors-EM i begynnelsen av juli. Da vil hun være toppet treningsmessig, sier idrettskonsulent i Svømmeforbundet, Bjørn Soleng.

Har trua

OL-kravet fra Stensbøl er at utøveren skal ha dokumentert plasseringsmulighet blant de tolv beste.

- Der er ikke Terrie Miller i dag. Men hun er nærmest til å bli tatt ut. Det er synd vi ikke har med svømmere til OL, sier toppidrettssjefen foran helgas Grand Prix-stevne i Jönköping.

Terrie Miller tror bestemt at hun skal gå under OL-kravet i EM.

- Siste helgs Grand Prix-stevne i Sheffield var veldig lovende. Da var jeg halvannet sekund over kravet. Det skal jeg greie å forbedre meg, sier Terrie Miller til Dagbladet.

I Sheffield vant hun 50 meter bryst på 32,72 og ble nr. fem på 100 meter bryst med 1.11,78.

Utsolgt

- Svømmeforbundets krav for OL-innstilling er 1,10,26. Det er samme tid som ga 12. plass i Atlanta-OL. I VM 1998 ble nr. 12 klokket inn på 1.11 blank, sier Bjørn Soleng. Svømming er nasjonal OL-sport nr. én i Australia. Alle svømmekonkurransene er for lengst utsolgt. Ikke rart: Australierne satser på å ta halvparten av alle svømmemedaljene.

- Det er synd hvis Norge ikke deltar i den største OL-øvelsen. Jeg har klart B-kravet, og skal også greie 1.10,26 innen fristens utløp 25. august, sier Terrie Miller.

OPTIMIST: - Jeg skal greie OL-kravet i Helsingfors-EM, sier Terrie Miller .
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 556704263


Varnish cache server