I MEDALJEPOSISJON: Tromsøs Thomas Holm blir seriemester dersom enten Molde eller Tromsø vinner gullet. Han eies av Molde, men er på utlån i Tromsø.
Foto: Carl Christian Lein Størmer
I MEDALJEPOSISJON: Tromsøs Thomas Holm blir seriemester dersom enten Molde eller Tromsø vinner gullet. Han eies av Molde, men er på utlån i Tromsø. Foto: Carl Christian Lein StørmerVis mer

- Jeg skal løpe mot Solskjær, men snu og heller løpe til Høgmo

Thomas Holm har planlagt målfeiringen til kveldens seriefinale.

Følg seriefinalen i Tippeligaen direkte i livestudio kl. 20 i kveld!

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø må slå Molde i kveld for å ha sjansen til å vinne gull. For Thomas Holm (30) er ikke utfallet like viktig. Han kan uansett vinne både gull og sølv i år.

Tromsøs innleide midtbanespiller spilte nemlig åtte kamper for Molde i årets sesong før han reiste nordover og ikledde seg Tromsø-drakta.

Nå ligger han an til å bli historisk som den første som vinner både gull- og sølvmedalje i samme sesong.

- Fortsatt ikke avgjort
- Det er klart at det blir litt spesielt. Men det er jo bare gøy at de to klubbene kjemper om å bli seriemester. Det kunne jo vært to lag i nedrykksstrid, forklarer Holm.

Ifølge NRKs fotballorakel Arne Scheie vil Holm sannsynligvis bli historisk om han tar gull og sølv i samme sesong.

- Jeg kjenner ikke til at noen har klart den bragden tidligere, sier Scheie på spørsmål fra Dagbladet.

Vi møter midtbanespilleren på en café i sentrum av hans nye hjemby. Til tross for at TIL har to bortetap på rad og ligger sju poeng bak Molde, mener han at ingenting er avgjort.

- Det er fortsatt 18 poeng å spille om. Men dette er en avgjørende kamp for vår del, sier leiesoldaten. Om Molde vinner på Alfheim
er de 10 poeng foran TIL. Det mener Holm blir for mye å ta igjen.

At kampen skal ende uavgjort har han liten tro på.

- Vi er nødt til å vinne, og da må vi angripe. Det vil gjøre det til en åpen kamp, som et av lagene vil avgjøre til sin fordel, spår han.

Scorer midtbanespilleren mot klubben fra rosenes by er feiringen hans allerede planlagt.

- Først skal jeg løpe mot Solskjær, men når jeg nærmer meg skal jeg snu og heller løpe til Høgmo, forteller han lattermildt.

- Var like god som Riise
Som 17-åring signerte Thomas Holm kontrakt med nederlandske Heerenveen. Der tok han sølvmedalje i 1999. Etter hvert har han blitt en merittert fotballspiller, med flere serie- og cupmedaljer.

TIL-THOMAS: Thomas Holm (t.v.) gir alt for Tromsø mot Aalesund og Michael Barrantes sist torsdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TIL-THOMAS: Thomas Holm (t.v.) gir alt for Tromsø mot Aalesund og Michael Barrantes sist torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Fire landskamper har det også blitt, men karrieren har likevel ikke levd helt opp til forventningene.

- Jeg skulle ønske jeg hadde flere landskamper, sier han.

- Jeg var et minst like stort talent som John Arne Riise. Jeg er like gammel som Brede Hangeland, og var allerede etablert på U21-landslaget da han kom inn.

Intern familiekamp
Per dags dato ligger Holm både på gull- og bronseplass. Sølvplassen innehar Rosenborg og lillebror Daniel Fredheim Holm. De to brødrene tok gull sammen da de spilte for Vålerenga i 2005.

- Det ser ut som det blir gull til familien Holm i år. Det skal mye til for at det ikke blir RBK, TIL eller Molde som vinner ligaen.

Han håper på TIL-gull, men en eventuell gullmedalje for Molde gir ingen bismak.

- Om Molde vinner føler jeg at det er et gull jeg har fortjent. Jeg var med å snu en dårlig trend i starten av sesongen, forklarer 30-
åringen.

Dessuten synes han det er viktig å ikke ligge bak lillebror i antall seriegull.

- Om Daniel vinner og får et gull mer enn meg vil jeg nok få høre det, sier Holm med en smil om munnen.

MOLDE-THOMAS: Thomas Holm (t.v.) gir alt for Molde mot Fredrikstad og Alexander Ruud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MOLDE-THOMAS: Thomas Holm (t.v.) gir alt for Molde mot Fredrikstad og Alexander Ruud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer