HIGHLIGHTS: høydepunkt fra cupfinalen. Video Fotball Media Vis mer

- Jeg skal mobbe pappa

Kristian Thorstvedt tok trofeet pappa aldri vant.

Publisert
Sist oppdatert
  • Haugesund - Viking 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Viking har på to sesonger rykket opp og tatt en femteplass i Eliteserien. Det ble i kveld toppet med første cupgull for første gang siden 2001.

Etter kveldens var det flere rørte spillere fra Stavanger-klubben. Blant dem var Kristian Thorstvedt. Han fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen i Viking, og i sin debutsesong i Eliteserien ble det cupgull og en rekke gode prestasjoner i Eliteserien.

- Har allerede meldt litt

Han har nå gjort det sin ikke ukjente far, Erik Thorstvedt, aldri klarte. Han har et norsk cupgull.

- Dette er helt fantastisk. For to år siden fikk jeg ikke kontrakt med Stabæk, men nå står jeg her, sier en gråtkvalt Thorstvedt til NRK.

View this post on Instagram

Loveu❤️

A post shared by Kristian Thorstvedt (@kristianthorstvedt) on

Han forteller videre at det blir en meget hyggelig julefeiring hos familien Thorstvedt.

- Jeg skal mobbe pappa for dette cupgullet som han ikke har, sier han.

Etter kampen møtte Thorstvedt pressen. Han har allerede mobbet sin far.

- Jeg har allerede meldt litt mot ham, så det blir en kjekk jul, sier Thorstvedt junior til pressen, og spøker etterpå med at han ga pappa fingeren etter seieren var et faktum.

VIKING-FAN: Viking hadde akkurat gått opp i 1-0 i cupfinalen da Viking-supporter Camilla Herrem gikk gjennom intervjusonen etter Danmark-seieren. Vis mer

Erik Thorstvedt har advart sin sønn om hva som skjer om han blir ertet for cupgullet.

- Nå har jo jeg et FA-cupgull, så han kommer til å ligge syltynt an hvis han skulle prøve seg på den, sa pappa Thorstvedt til Dagbladet tidligere denne uka.

Berntsens gullår

Det var også en preget matchvinner som møtte NRK like etter kampslutt. Zlatko Tripic skaffet straffe og satte det selv i nettet. Scoringen ble altså kveldens eneste og avgjørende.

- Det er helt fantastisk. Jeg er så stolt av denne gjengen som spilte en god kamp. Vi har gjort mange mennesker glad i dag, sier Tripic.

Bjarne Berntsen har hatt et fantastisk år som Viking-trener. Han tok en knallsterk femteplass i Eliteserien, han mottok Kniksens hederspris på Fotballfesten 2019, og nå tok han altså cupgull med klubben i sitt hjerte.

- Drømmeuke, er det ikke det man kaller det? Det er helt umulig å beskrive. Da jeg fikk hedersprisen, sa jeg at jeg var utrolig stolt. Men så sa jeg at hvis jeg kunne valgt mellom den eller kongepokalen, så hadde jeg valgt kongepokalen. Ingenting er bedre enn å ta begge to, sier Berntsen til Dagbladet.

- Hva har vært det viktigste i gjenoppreisingen av Viking?

- Hardt arbeid, satse på lokale spillere og at vi har vært både heldige og dyktige på å få gode spillere inn under overgangsvinduet, sier Viking-treneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer