- Jeg skal rekke finalen

Jørn Jamtfall ødela menisken på gårsdagens Rosenborg-trening og dermed bar det rett på operasjonsstua. De to siste seriekampene og mesterligakampen hjemme mot Galatasaray ryker garantert. - Men cupfinalen mot Stabæk skal jeg ha med meg, sier Jamtfall til Dagbladet.

Jamtfall skulle bare plukke ned et overlegg da kneet låste seg. Liggende i smerte måtte han bare konstatere at menisken ikke lot seg rette ut igjen. RBK-keeperen har hatt problemer med menisken også tidligere denne sesongen, men den gang var det mulig å rette ut kneet.

Nå satt det bom fast.

- Jeg ødela samme menisken for ett år siden. Da rakk jeg mesterligakampen mot Porto 12 dager etter operasjonen. Jeg har iallfall bedre tid nå med hensyn til cupfinalen. Jeg har ikke spilt finale siden 1995, og er fryktelig tent på å få med meg denne begivenheten.

Må bare gå

- Det må bare gå, for å stå over en finale er noe av det bitreste man kan oppleve, sier Jørn Jamtfall.
Rosenborg må i de tre neste kampene (Sogndal, Galatasaray og Tromsø) stole på reservemålvakten Arni Arason. Det bekymrer ikke trener Trond Sollied.

- Arason er fast reserve på det islandske landslaget og har spilt godt på rekruttlaget. Jeg har tillit til at han løser oppgaven i Jørns fravær, sier Sollied.

Ikke bekymret

- Jørn har følt skaden en stund, og har vært redd for at noe skulle skje. Det er litt trist, ikke minst for Jørn som var i god form, men vi er ikke bekymret, sier assistenttrener Ola By Rise.

Erstatter blir altså den 23 år gamle islendingen Arni Gautur Arason, med én obligatorisk kamp for Rosenborg. Han holdt nullen da Rosenborg slo Kongsvinger for snart fire uker siden.
- Debuten gikk veldig bra, men vi er glade for at den er unnagjort. Arni er glitrende mann mot mann og meget bra på strek, sier Ola By Rise, som ikke har planer om comeback hvis Arason også skulle bli skadet.

I bakhånd har Rosenborg 19 år gamle Espen Isaksen, som har spilt en del kamper for klubbens 2. divisjonslag denne sesongen.

<B>PÅ KRYKKER: </B> Jørn Jamtfall må nå belage seg på en hverdag uten fotball.