TAKKER FOR HJELPEN: Rune Skarsfjord takker Start-keeper Kenneth Høie som hindret Hønefoss i klatre helt opp i ryggen på brann før de to lagene møtes i Bergen lørdag. Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
TAKKER FOR HJELPEN: Rune Skarsfjord takker Start-keeper Kenneth Høie som hindret Hønefoss i klatre helt opp i ryggen på brann før de to lagene møtes i Bergen lørdag. Foto: Marius Torgersrud, ScanpixVis mer

- Jeg skal sende Kenneth ei flaske sprudlevann

Skarsfjord takker Start-keeperen for hjelpen.

|||
(Dagbladet): Start-keeper Kenneth Høie tok alt Hønefoss-spillerne sparket og nikket i hans retning i går, og fikk 10 poeng på Dagbladet og TV 2s spillerbørs.

I dag får han også en takk fra Brann-trener Rune Skarsfjord. Hønefoss kunne nemlig klatret helt opp i ryggen på Brann før de to lagene møtes til skjebnekamp i Bergen på lørdag. Etter 0-0 i Hønefoss i går er det fortsatt tre poeng i favør Brann.

- Jeg skal sende Kenneth ei flaske sprudlevann. Jeg kjenner ham gjennom faren, som var oppmann i Haugesund mens jeg var trener der. Han leverte en meget god keeperprestasjon. Faren fortjener skryt for jobben han har gjort med ham, sier Skarsfjord til Dagbladet.

- En cupfinale Nå blir ikke kampen mot Hønefoss like skummel som den kunne blitt for Brann. Skarsfjord er uansett opptatt av å se positivt på utfordringen som venter dem.

- Jeg tror det er viktig å tenke helt motsatt, og gjøre det til en behagelig opplevelse. Det blir en fantastisk ramme rundt den kampen. Vi bare gleder oss, og er nødt til å søke etter sånne opplevelser. Det blir en cupfinale på hjemmebane, jeg tror heller vi skal se sånn på det. Vi snakket om det i garderoben i går også, vi skal bare lade kanonene og håpe at det kommer så mange folk som mulig.

Da Brann møtte Hønefoss borte i mai, var Steinar Nilsen akkurat fjernet som trener. Brann skulle snu den vonde trenden, men selvmål av Håkon Opdal og Bjørnar Holmvik ødela den planen.

Svart forside Det medførte en svart forside i Bergensavisen, og også en dyster dobbeltside i starten av sportsseksjonen i Dagbladet dagen derpå.

- Det var ei tung helg, etter at Steinar (Nilsen) måtte gi seg. Vi dro dit og hadde en forferdelig opplevelse, men det var også starten på endringen. Det ble litt sånn «nå er det faen meg alvor». Vi hadde 10 poeng på 13 kamper. Vi var ikke bare kandidater til nedrykk, vi var nesten favoritt til nedrykk, sier Skarsfjord.

Siden den gang har Brann tatt 17 poeng på 12 kamper, og situasjonen er i alle fall litt lysere.

- Det er ikke så ofte at lag berger seg etter å ha tatt 10 poeng på de 13 første kampene. Det gikk en faen i hele klubben. Det var knapt mulig å komme lenger ned, bare Sandefjord lå under oss. Men vi har jobbet hardt hver dag etter det, sier Skarsfjord.

Vinner Brann på lørdag, har de seks poengs forsprang ned til Hønefoss på kvalikplass med fire kamper igjen av sesongen.

STORSPILL: Kenneth Høie leverte en kamp av de sjeldne på AKA Arena i går kveld. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
STORSPILL: Kenneth Høie leverte en kamp av de sjeldne på AKA Arena i går kveld. Foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer