- Jeg skal sette den sjansen 100 av 100 ganger

Se VIF-Børven bomme på åpent mål.

BERGEN (Dagbladet): - Vi får for dårlig betalt, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet etter kveldens 1-3-tap for Brann.

- Vi er for snill ved baklengsmålene, og vi brenner et par sjanser Torgeir (Børven) har omsatt i blinde i vinter, legger han til.

- Men han har scoret ti mål på ni treningskamper, og vi kan ikke si noe negativt selv om han brenner et par sjanser her nå. Han kommer til å score mange mål, fastslår Rekdal.

- Litt ufortjent
VIF-treneren tok altså tapet med fatning. Kanskje fordi det i hans bok like gjerne kunne blitt borteseier i åpningskampen i Bergen.

- Fotballen er rar av og til, sier Rekdal.

- Vi satt i pausen og følte vi hadde gjort en god førsteomgang, at vi var bedre enn motstanderen vår - og så fikk vi et nytt mål i fleisen etter halvannet minutt av andreomgangen. Det føltes litt ufortjent, men sånn er det.

Trøstemål
Torgeir Børven scoret Vålerengas mål, men da ledet Brann 3-0, og kampen var i realiteten avgjort før han smalt til med venstreslegga fra 18 meter.

Det skuddet var langt verre å plassere i nota enn de to andre kjempesjansene han fikk i beina sine.

- Den første var litt vanskelig, sier Børven om situasjonen etter 11 minutter, da han ble spilt alene igjennom av Daniel Fredheim Holm.

- Jeg måtte vri meg vekk fra målet for å ta imot ballen, og da så jeg at backen kom opp i ryggen på meg. Jeg ble nødt til å avslutte uten å se på keeper, og Piotr Leciejewski leste meg ganske enkelt, sier Børven.

- Ferdigscoret
Så, etter 25 minutter - da Brann hadde tatt ledelsen - fikk Børven ballen i beina etter et akrobatisk brasseinnlegg av Mostafa Abdellaoue. Det er knapt mulig å be om en større mulighet.

Men skuddet gikk utenfor.

- Den skal jeg sette 100 av 100 ganger. Så det er surt, sier Børven til Dagbladet.

- Hvordan ville det vært om du hadde scoret på én av de to?

- Da måtte Brann ha kommet mer fram på banen. Da kunne vi utnyttet rommene de etterlot seg, og vi kunne kontret mer. Det ville blitt annen kamp, fastslår Børven.

- Vi kan ikke fortsette sånn som nå, og brenne sjanser som bortimot er ferdigscoret og gi bort enkle mål. Da blir det vanskelig å vinne kamper over tid. Det må vi få rettet på, sier Kjetil Rekdal.

Brann-trener Rune Skarsfjord var - ikke uventet - mindre opptatt av VIF-missene i sin umiddelbare kampanalyse.

- Det var en solid gjennomført kamp av oss. En lagseier - og ingenting gleder et trenerhjerte mer.