- Jeg skal sitte rolig

Nils Arne Eggen (59) liker ikke legenes helseadvarsel til Benny Lennartsson (57) - og kommer med følgende sensasjonelle solidaritetsutspill foran serieåpningen mellom Viking og Rosenborg: - Hvis det er slik at legen sier at Benny må sitte rolig på benken, så skal jeg sitte rolig jeg også!

Dermed er det klart for tidenes sitt-ned-aksjon på Stavanger Stadion 2. påskedag:

  • Forestill deg landets to mest viftende, veivende og hissige trenere med armene i kors og isoporplate under baken mens gullfavoritt Rosenborg og medaljekandidat Viking serieåpner på Stavanger stadion i beste NRK-tid...

Selvsagt klarte du det ikke. Og antakelig kommer det dyktige leger på banen innen den tid for å fortelle oss at dette antakelig er noe av det mest helsefarlige disse mennene kan utsettes for.

For, som Eggen sier:

- Jeg tror faktisk det å kunne utagere på benken er ren medisin.

Grillspyd

  • Benny Lennartsson har slitt med lungeproblemer den siste tide, og er usikker på om han klarer å lede Viking fra benken. Legene har gitt ham klar beskjed om å sitte rolig, og ikke leke sprellemann på sidelinja.

Solidaritetsutspillet fra kollega Nils Arne Eggen er en blanding av spøk og alvor.

- Egentlig bør vi jo gjøre alt for å få Benny opp fra benken, mener han.

Samtidig påpeker Eggen at det er viktig å ta hensyn til de helsemessige signalene.

- Vi har jo et grillspyd i magen foran viktige kamper. Men jeg er av den klare oppfatning at det gjør bedre å få uttrykke seg, sier Eggen.

Tenkevekker

Stabæk-trener Anders Linderoth (50) tilhører samme kategori som Eggen og Lennarsson: Meget engasjert under kamp, og en av de eldre i Tippeligaen. Han leste artikkelen om Benny i Dagbladet med stort alvor.

- Det er en tankevekker både for Benny og oss andre som holder på med dette. Vi har høy puls og er veldig engasjerte, sier Linderoth.

- Samtidig må legenes oppfordring ses i lys av at Benny har hatt helsemessige problemer den siste tida, påpeker han.

  • Verken Nils Arne Eggen eller Anders Linderoth klarte i går kveld å forestille seg en rolig Benny Lennartsson på trenerbenken.