- Jeg skal snakke i morgen

Mikel vil fortsatt bare trene med Lyn.

BISLETT (Dagbladet.no): John Obi Mikel var ikke i det snakkesalige hjørnet i går heller. Dagbladet.no møtte ham utenfor Bislett stadion på vei til torsdagens Lyn-trening.

- Vi kan snakke seinere, sier nigerianeren.

- Etter trening?

- Seinere denne uka.

- Hvorfor vil du ikke snakke nå?

- Jeg vil bare trene. Jeg vil spille fotball, sier Mikel.

- Fint å være tilbake

Og det fikk han sjansen til de to neste timene på Bislett, hvor Lyn skal trene resten av sesongen. Etter trening gjentok Mikel at han vil prate med pressen fredag.

- Det er fint å være tilbake, var det eneste han ønsket å si.

- I morgen skal vi snakke «real good», sier han.

Lyn-direktør Morgan Andersen la i går ut en pressemelding der han sier at Mikel vil være «tilgjengelig for media i forbindelse med kamper og treninger, der det er normalt at han, på lik linje med andre spillere snakker med pressen».

På Bislett i går presiserte Andersen at dette ville skje når Lyn mente det var riktig, og at det er trener Henning Berg som styrer hvordan kontakten vil foregå.

Hever nivået

Før gårdagens trening gikk Berg bort til Mikel mens han satt og tok på seg skoene. Der og da ble de enige om at fredag var dagen.

- Jeg vet ikke hvorfor han ikke vil snakke før i morgen. Jeg tror ikke det er noe spesielt. Jeg tror bare det er fordi det da er to dager før kamp, han har trent et par dager her og kommet litt i gjenge igjen, sa Berg i går.

Rent sportslig er Berg fornøyd med å ha Ezekiel Bala, Chinedu Ogbuke og John Obi Mikel tilbake på trening.

- For bredden i troppen og nivået på treningene er det veldig bra for oss å ha dem tilbake. Så må vi vurdere hvordan de ligger an i forhold til de andre som har vært her i hele år.

Og de nigerianske stortalentene er med i vurderingen til søndagens hjemmekamp mot Odd.

Heller ikke Lyn-treneren vet nøyaktig hvem gutta har trent med mens de har vært borte. Men han er ikke bekymret for formen deres etter nesten fire måneders fravær:

- De har trent noe fotball og noe løping for seg sjøl. Så har de jo vært med på U20-VM og spilt i alle fall en landskamp for Nigeria, så de har holdt det gående OK.

I MORGEN: Henning Berg og John Obi Mikel blir enige om at Mikel skal snakke med pressen i morgen.