FORNØYD: Sveits' landslagssjef Ottmar Hitzfeld (t.h.) vil invitere Ronaldo på en bedre middag etter gårsdagens VM-kvalifiseringstrekning. Det er med andre ord ikke bare her i Norge man er fornøyde med trekningen.Foto: SCANPIX
FORNØYD: Sveits' landslagssjef Ottmar Hitzfeld (t.h.) vil invitere Ronaldo på en bedre middag etter gårsdagens VM-kvalifiseringstrekning. Det er med andre ord ikke bare her i Norge man er fornøyde med trekningen.Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg skal spandere en bedre middag på Ronaldo etter denne trekningen

Det er ikke bare i Norge man er fornøyde med VM-trekningen.

(Dagbladet): Det var bred enighet om at den berømmelige Drillo-flaksen igjen var med Norge da VM-kvalifiseringsgruppene til sluttspillet i Brasil i 2014 ble trukket i går kveld.

Gruppemotstanderene Slovenia, Sveits, Albania, Kypros og Island er alle overkommelige motstandere sett med norske øyne. Landslagsassistent Ola By Rise er i motsetning til mange andre forsiktig med å kalle det en drømmetrekning.

- Jeg har litt blandede følelser. Det blir ingen walkover-kamper. Island og Kypros er ikke lag man bare spaserer over. Det blir en jevn og åpen gruppe og vi må jobbe hardt for hvert poeng. Skal vi ha noe i et VM-sluttspill å gjøre, må vi slå lag som dette, og det er det fullt mulig å gjøre. Det viktigste var å unngå Frankrike og Russland, sier By Rise til Dagbladet, før han legger til:

- De andre lagene er sikkert veldig fornøyde med å trekke Norge fra nivå én.

Lykkebringeren Ronaldo Det har den tidligere landslagskeeperen helt rett i, for i Sveits, som var rangert på nivå tre, jubles det for at man endte opp med å trekke det som sannsynligvis er de svakeste lagene fra de to øverste nivåene: Norge og Slovenia.

HÅPER PÅ NYTT VM:Matjaz Kek ledet Slovenia til VM i 2010. Nå håper han å gjøre det samme igjen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Amr Abdullah Dalsh
HÅPER PÅ NYTT VM:Matjaz Kek ledet Slovenia til VM i 2010. Nå håper han å gjøre det samme igjen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Amr Abdullah Dalsh Vis mer

- Jeg vil gjerne spandere en bedre middag på Ronaldo etter denne trekningen, sier sveitsernes landslagssjef Ottmar Hitzfeld, ifølge Zürich-avisa Tages Anzeiger.

Det var nemlig det brasilianske spissfenomenet som endte med å trekke Sveits, Slovenia og Norge i samme gruppe, mens Santos-stjerneskuddet Paulo Henrique Ganso endte med å plassere Island, Kypros og Albania i kvalifiseringsgruppe E.

- Det kunne vært mye verre. Vi klarte å unngå Russland og Frankrike fra nivå to, såvel som Spania, Nederland, Tyskland, England og Italia fra nivå én, sier Hitzfeld videre.

Gir Norge favorittstempel Også den tyskspråklige tabloidavisa Blick er fornøyde med Ronaldos innsats: «Lykkebringeren Ronaldo sjenket Sveits en drømmetrekning», skriver de.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er fornøyd med trekningen, men vet at Sveits blir en vanskelig nøtt.

IKKE HØYE TANKER OM NORGE: Aron Einar Gunnarsson (t.v.) mener at Norge er det svakeste laget på øverste seedingnivå, og i så måte en overkommelig motstander.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE HØYE TANKER OM NORGE: Aron Einar Gunnarsson (t.v.) mener at Norge er det svakeste laget på øverste seedingnivå, og i så måte en overkommelig motstander. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Sveits, Slovenia og Norge er lagene som peker seg ut. Sveits vil nok bli den største bøygen. Det er en åpen gruppe, men hvor Sveits er en ørliten favoritt, sier Semb til Dagbladet.

Overfor Blick dytter imidlertid landslagssjef Hitzfeld favorittstempelet tilbake på Norge.

- Den som er på nivå én vil alltid være favoritt. Deretter nivå to. Vi var bare på nivå tre. Altså vil Norge og Slovenia være favoritter, sier han.

Marerittstatistikk I Slovenia er man også tilfredse med utfallet, men sportsavisa Ekipa minner om at landet aldri har hatt noe godt tak på verken Norge eller Sveits - snarere det motsatte.

«Som mot alle skandinaviske landslag - med unntak av Færøyene og Island - har Slovenia aldri klart å gjøre noe med den negative statistikken mot Norge, som de har møtt fem ganger tidligere. Bare i EM i 2000 klarte man å unngå tap. Kampen i nederlandske Arnhem endte 0-0. Slovenia har møtt «vikingene» i to kvalifiseringer tidligere, men har tapt samtlige fire kamper. Man har vært nær på hjemmebane (1-2 og 2-3), men i Oslo har man på to kamper sluppet inn sju mål uten å score noen selv (0-4 og 0-3).» skriver Ekipa.

INGEN WALKOVER: Ola By Rise mener at ingen av kampene i den kommende VM-kvalifiseringen blir enkle.Foto: Lise Åserud / Scanpix
INGEN WALKOVER: Ola By Rise mener at ingen av kampene i den kommende VM-kvalifiseringen blir enkle.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Slovenias landslagssjef Matjaz Kek spår i likhet med By Rise en åpen gruppe uten den klare favoritten.

- Trekningen kunne ha vært bedre, og den kunne ha vært verre. Det gir ihvertfall Slovenia en reell mulighet til å tenke på topplasseringene. Jeg ser ikke noen markant favoritt. Alle lag er mulige å slå, men alle disse lagene er sterke og kommer til å være godt forberedte. Det blir en veldig interessant gruppe, spår Kek, ifølge Ekipa.

- Svakeste førsteseed Gårsdagens trekning sørget også for at Norge havnet i samme gruppe som Island for tredje sluttspillkvalifisering på rad. Fortsatt gjenstår møtet mellom lagene på Ullevaal i EM-kvalifiseringen til høsten.

Overfor Morgunbladid mener Cardiff-spilleren Aron Einar Gunnarsson at islendingene bør ha gode muligheter til å sanke flere poeng i VM-gruppa enn det de har klart så langt i EM-kvaliken (ett poeng på fem kamper).

- Med all respekt for Norge, tror jeg at de er det svakeste laget fra det øverste seedingnivået. Det er ikke sånn at de er på nivå én uten grunn, men vi bør ha en sjanse mot dem, sier den islandske landslagsmannen til mbl.is.

- Det er kanskje ikke lag som fyller Laugardalsvöllur (Islands hjemmebane, journ.anm.), men vi tenker resultat, og jeg tror vi har en utmerket sjanse til å innkassere flere poeng enn vi har gjort i EM-kvalifiseringen. Jeg vet lite om Slovenia og Albania, men jeg tror vi har gode muligheter i denne gruppa. Det er selvfølgelig vanskelig å si noe før vi har startet, men jeg er fornøyd med trekningen og ser fram til å gå løs på utfordringene. Vi må klare å komme forbi Færøyene på FIFA-rankingen igjen, sier en lattermild Gunnarsson.

For ordens skyld: Færøyene er nummer 112 på FIFA-rankingen, Island 121.