Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skal være en drittsekk og en skikkelig idiot

Northug vil hjelpe Sundby.

MARTIN-HJELPER: Petter Northug lover å hjelpe Martin Johnsrud Sundby til seier i Tour de Ski. I dag ble Northug nummer 14 på 15-kilometeren i Lenzerheide. Sundby nummer 13. Han tok også over sammenlagtledelsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MARTIN-HJELPER: Petter Northug lover å hjelpe Martin Johnsrud Sundby til seier i Tour de Ski. I dag ble Northug nummer 14 på 15-kilometeren i Lenzerheide. Sundby nummer 13. Han tok også over sammenlagtledelsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Martin Johnsrud Sundby er ny sammenlagtleder i Tour de Ski etter dagens 15-kilometer i sveitsiske Lenzerheide. Kasakhstanske Poltoranin vant, mens Sjur Røthe ble beste norske på åttendeplass.

Martin Johnsrud  Sundby endte på 13. plass. Petter Northug kom inn på plassen bak Martin.

Idiot Nå lover Northug å gjøre alt han kan for å hjelpe lagkameraten Martin Johnsrud Sundby til å vinne touren sammenlagt.

Fredag står langløpet Cortina-Toblach for tur.

- Jeg skal gjøre alt for å bremse gruppa som jager Martin. Jeg skal være en drittsekk/idioit/masse rart i det feltet jeg ligger, så Martin skal være glad for at jeg er i gruppa bak han, sier Petter Northug til NRK etter løpet.

Han var godt fornøyd med eget løp også.

- Dette var en fin start på det nye året, og for meg var dette perfekt. Jeg fikk noen gode sekunder på andrespurten.

- Petter er ålreit Martin Johnsrud Sundby har 31,7 sekunders ledelse på svenske Calle Halfvarsson, mens Legkov er 35 sekunder bak.

Petter Northug ligger på fjerde i sammendraget. Han har 37 sekunder opp til Sundby.

Martin Johnsrud Sundby takker Northug for hjelpen han har lovet å bidra med på fredag.

- Petter er utrolig ålreit. Vi fungerer som et lag om dagen, og det er dødsartig, sier Sundby til NRK.

- Ikke god kropp Han sikret seg gode bonussekunder på de innlagte spurtene, men kjente det godt etter løpet.

- Jeg hadde ikke god kropp i dag, men når man blir tvunget, så får man ta ut det man kan. Den første spurten holdt på å ta knekken på meg. Da skjønte jeg nesten ikke hvordan jeg skulle komme til mål, sier Martin Johnsrud Sundby.

Nå starter han først på langløpet fredag, men er usikker på om han klarer å holde unna i tet.

- Det er aldri noen ulempe å lede, så jeg skal iallfall starte i tet på langløpet. Det blir nok tungt å holde unna, for det er en kjempefordel å komme bakfra, sier Sundby.