Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg skal vinne sølv»

Hei igjen folkens!

DA ER DET KLART

for årets siste løp, og uansett hvordan det går i helga vil jeg dessverre ikke være regjerende verdensmester lenger. Den nye sjefen er Citroëns Sebastien Loeb. For min egen del har året gitt meg mange minner, alt fra store oppturer og noen sure nedturer. Seieren i Japan er det desiderte høydepunktet, mens krasjen i Tyskland var den verste opplevelsen. Dette året har uansett mest av alt lært meg at jeg ikke vil bli nummer to en gang til.

Det er så stor forskjell på å vinne og bli nummer to at dere aner ikke. Men når jeg ikke blir verdensmester er det megaviktig å sikre annenplassen. Fords Markko Märtin har vunnet de to siste VM-rundene og er bare tre poeng bak meg i sammendraget, så det vil bli en kanonfight med ham gjennom hele helga. Den fighten skal jeg ikke tape!

I FJOR VANT JEG

VM med fire enkeltseirer. Foran helgas VM-avslutning har både Loeb og jeg fem seirer hver, men Loeb har vært flinkere til også å score bra med poeng utenom seirene. Dere vet at jeg alltid går for seier, og vinner jeg her i Australia i helga vil jeg være den sjåføren med flest enkeltseirer i år. Det vil være en liten trøst. Dessuten vil en seier være en fin måte å avslutte sesongen på, så kan jeg ta med meg selvtilliten det gir inn i neste sesong.

JEG PRØVER

alltid å tenke positivt, derfor vil jeg si at jeg i helga skal vinne sølv, framfor å tenke på at jeg har tapt gullet.

Spanske Carlos Sainz kunne også utfordret meg om andreplassen sammenlagt, men han må stå over karrierens siste løp på grunn av en ulykke i testingen til løpet. Dere skulle sett ham her nede, Citroën-føreren kom gråtende bort til meg her i går, helt fra seg av sorg over at han ikke får kjørt dette løpet. Det er en mann som virkelig elsker sporten sin, og hans dedikasjon er noe vi alle kan lære noe av. Neste år blir det rart å kjøre rally-VM uten Carlos, han har liksom «alltid» vært med. Blant annet har han kjært løpet her i Australia 13 ganger tidligere, og det er et av de få løpene han aldri har vunnet. Ikke rart han var skuffet over ikke å få starte...

SELV HAR JEG

gode minner herfra, selv om vi krasjet under shakedown i går. Heldigvis fikk teamet fikset bilen i tide til den første fartsprøven selv om det gikk ganske hardt utover bilen. Det er veldig våte forhold her akkurat nå, og skal være det første halvdel av helga. Ulykken ga meg en liten advarsel, så kanskje kommer det noe godt ut av det.

I fjor vant jeg her i Australia etter en kjempespennende duell med Sebastien Loeb.

JER ER OGSÅ

veldig glad for å være tilbake på grus, etter to skuffende asfaltløp på rad. På grus har det gått bra for meg denne sesongen, og jeg er virkelig lysten på en opptur igjen nå. Dette er første gang VM avsluttes i Australia. Runden kjøres i og rundt Perth, og er kanskje den av løpene som er mest populær blant oss sjåfører. Organiseringen av løpet er nok den beste av alle i VM.

Etter helga tar jeg en ukes ferie med familien her i Australia. Det skal bli godt. Og allerede i slutten av november starter forberedelsene til neste sesong. Da skal jeg til Italia på en del testing. Og jeg må si at jeg allerede gleder meg til en ny sesong, med blanke ark. Det skal bli godt å viske ut avstanden opp til Sebastien Loeb, for å si det sånn.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å takke dere alle sammen for all støtte dere har gitt meg gjennom hele sesongen. Neste år håper jeg vi får enda mer å glede oss over.

Fortalt til Roy Wahlstrøm

RETT FRA RATTET: Petter Solberg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media