- Jeg skal vinne Tour de France-etapper

Men i debuten blir det fokus på læring for Sondre Holst Enger

(procycling.no): Det var mandag Sondre Holst Enger fikk beskjeden han håpet på - du skal sykle Tour de France. Som én av ni ryttere er han klar for laget til sveitsiske IAM Cycling til det franske etapperittet, verdens største sykkelritt, i juli.

Mens uttaket ble gjort kjent på tirsdag stakk 22-åringen ut på en seks timers lang treningstur. For å kose seg og koble ut hodet litt, fortalte Holst Enger til lokalavisa Gjengangeren da han endelig returnerte til hjemtraktene i Horten på ettermiddagen.

 - Det var spennende å få høre det. Hjertet begynte å dunke ganske kraftig da jeg fikk beskjed om at jeg skulle kjøre Tour de France, sier Holst Enger til procycling.no, etter at den obligatoriske lykkeposten var lagt ut på Instagram.

 - Jeg visste at jeg var i bruttotroppen, så jeg visste at det var en sjanse. Vi pratet det om det i Dauphiné, men jeg fikk ikke vite det før i går (mandag). Dette blir veldig spennende, og nytt for meg. Det blir utrolig kult, forteller nordmannen.

Skal vinne i fremtiden
Etter et par sterke måneder, hvor Holst Enger har gått fra pallplass til pallplass, er nordmannen glad for å bekreftelsen på at laget har både tillit og tro på ham.

Tro på seg selv har også 22-åringen, men debuten i Tour de France handler vel så mye om læring, mener hortenseren. 

 - Jeg skal vinne Tour de France-etapper i framtiden. Dette er bra for meg med tanke på erfaring. Jeg kommer til å lære veldig mye av den første gangen her. Det legger jeg mye vekt på også, det å se og lære den første gangen. Bare ta til meg så mye erfaring som mulig.

 - Jeg vet ikke hva som er mulig. Jeg går ikke med noen høye forventninger. Jeg tar dag for dag og ser det an.

Nivåøkning
Tour de France er uten tvil et nivå opp fra rittene Holst Enger har vært vant til å kjøre de siste sesongene. Til tross for at han er inne i sin andre hele proffsesong, har 22-åringen kun deltatt i fem WorldTour-ritt (sykkelsportens øverste nivå) til nå i karrieren, og hans første etapperitt på WorldTour-nivå, Critérium du Dauphiné fullførte han kun for en drøy uke siden.

 - Det fikk jeg kjenne i Dauphiné, at det var skikkelig høyt nivå. Vinner man i Tour de France så er man én av verdens beste. Det er det høyeste nivået, alle de beste sykler Tour de France, sier Holst Enger. 

Rittet er også hans første treukersritt. Faktisk er det lengste rittet han har fullført tidligere Tour of Britain i 2015, som går over åtte etapper. Dermed kan overgangen til 21 etapper bli stor, og Holst Enger bekrefter at det har vært snakk om å ta han ut etter en ti-14 dager. 

 - Det er stort å sykle Tour de France. Jeg skal bare gjøre det beste ut av det, og ta dag for dag. Det er ikke noe mer hokkus-pokkus enn det.

Nå er det først NM som venter, hvor han skal kjøre fellesstarten i Bodø på søndag. I en relativt flat løype er det muligheter for en ung 22-åring. Lite hadde vel vært bedre enn å debutere i Tour de France med norsk mestertrøye.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.