- Jeg skal vinne

Magnus(13) ønsker å bli tidenes yngste norgesmester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag kom Magnus Øen Carlsen (13) til Molde, og han er fast bestemt på å vinne eliteklassen i årets sjakk-NM. I så fall blir han tidenes yngste norgesmester i sjakk noensinne.

Tidligere norgemstester Simen Agdestein sier til NTB at Magnus i sjakkretser rundt omkring i verden blir sammenlignet med verdens beste sjakkspiller, russeren Kasparov.

- Men Magnus tar alt oppstyret rundt ham med stor ro. Han leker med venner og klarer seg bra på de fleste områder, sier Agdestein - som selv fortsatt er seedet som nummer 1 i Norge i sjakk.

Denne gangen tar Agdestein «ett trekk i gangen». Han har ingen ambisjoner om å gå helt til topps. - Jeg er litt rusten for tiden, og tenker i det hele tatt ikke på å vinne, sier han.

Derimot har 13-åringen Magnus Carlsen store ambisjoner under årets sjakk-NM. Han deltok i sitt første NM allerede for fem (!) år siden, og ble da nr. 13 i miniputt-klassen. Allerede som 10-åring ble han nr. 6 i juniorklassen, og som 11-åring ble han nr. 15 i eliteklassen. I fjor ble han nr. 7 i eliteklassen.

Magnus kom til Molde fredag ettermiddag sammen med resten av familien Øen Carlsen. Det første som ble pakket ut av en godt lesset bil og inn i hytta på Kviltorp Camping var naturligvis sjakkbrettet. Fire av seks familiemedlemmer skal delta under sjakk-NM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer