- Jeg skalv i flere minutter

Anette Sagen (19) hoppet like langt som Sigurd Pettersen i Kollen i går: 127,5 meter i andre omgang.

- Det ga meg en drømmefølelse som jeg aldri før har opplevd. Jeg skalv i flere minutter etterpå, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Tre jenter deltok i kvinneklassen i Kollen: Anette Sagen, Henriette Smeby og Line Jahr. Anette hører hjemme i verdenstoppen, og slo Henriette på andreplass med 58,3 poeng.

- Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå så langt, og trakk meg litt på slutten. Ellers hadde det nok blitt et par meter til, sier Anette Sagen etter fulltreffet på 127,5 meter.

Bakkerekord

Hoppet var også ny bakkerekord for kvinner i Kollen, fire og en halv meter lenger enn Anettes gamle rekord. Bakkerekorden for gutta innehas av tyskeren Sven Hannawald, og er på 132,5 meter.

- Selv om jeg hadde veldig bra fart, var dette en av de største dagene i mitt liv. Nå gleder jeg vanvittig til å prøve meg i skiflyging i Vikersund, sier Anette Sagen.

200 meter

Der jakter hun på 200 meter, som er verdensrekorden til østerrikske Daniela Iraschko. Før skiflygingen i Vikersund, skal hun være med i junior-VM i Stryn til helga.

- Der skal vi i hvert fall vinne lagkonkurransen. Selv går jeg for gull i det individuelle rennet. Men det er flere harde konkurrenter. De tøffeste å slå blir nok de to amerikanske jentene Jessica Jerome og Lindsey Van og gårsdagens Kollen-toer Henriette Smeby, sier Anette Sagen.

GLAD: Med 127,5 meter hoppet Anette Sagen like langt som de beste gutta, riktig nok med høyere fart.