- Jeg skalv. Jeg visste ikke hvor jeg var

Sveriges spurthåp opplevde mareritt før OL.

VIL FORBI: Calle Halfvarsson har fått mye juling av Petter Northug, her i VM-stafetten i Val di Fiemme i 2013. Nå håper han nordmannen kommer til Falun og gir ham en ny sjanse. Foto: SCANPIX/AP/Giovanni Auletta
VIL FORBI: Calle Halfvarsson har fått mye juling av Petter Northug, her i VM-stafetten i Val di Fiemme i 2013. Nå håper han nordmannen kommer til Falun og gir ham en ny sjanse. Foto: SCANPIX/AP/Giovanni AulettaVis mer

(Dagbladet): Her til lands er kanskje Calle Halfvarsson mest kjent for stikkene mot Petter Northug - og den manglende evnen til å følge dem opp i sporet.

I OL i Sotsji hadde han muligheten til å gjøre nettopp det, da de norske slet med både ski og form, men mens de andre svenskene opplevde et drømmemesterskap opplevde Halfvarsson et lite mareritt.

- Sånn i etterkant føles det som om jeg ikke engang hadde trengt å reise dit. Det ble så jævlig kjedelig. Det var et helvete til slutt, sier svensken i et intervju med Expressen.

Grusom natt 25-åringen var nevnt blant medaljekandidatene før lekene i Russland, men bare dager før avreise ble han fullstendig slått ut av et magevirus.

- Det var en grusom natt. Jeg fikk feberfrysninger og bare skalv. Jeg fylte badekaret med varmt vann og la meg der, men jeg følte meg jo så ille. Så jeg måtte kaste meg opp mot doen, spy, kravle tilbake og åle meg ned i vannet igjen, beskriver han.

- Det er blant det verste jeg har opplevd. En stund hadde jeg så mye feberfantasier at jeg gikk runt på hotellet uten å vite hvor jeg var. Jeg var som et spøkelse i flere dager, sier Halfvarsson.

Dermed måtte han nøye seg med å se lagkameratene feire suksess på suksess i Sotsji, mens Petter Northug og de norske gutta sleit med gliden.

Håper på Petter Nå er han imidlertid frisk igjen, og har vært det i hele sommer. VM i Falun blir naturlig nok det store målet, og der håper han på muligheten til å overvinne Petter Northug - endelig.

- Med tanke på alt som har skjedd håper jeg virkelig Petter vil tilbake. Han hadde som jeg ikke noe bra OL. Og så skjedde dette med fyllekjøringen, sier Calle Halfvarsson.

- Men kommer Petter tilbake og lykkes, vil nok det meste bli tilgitt. Og jeg håper virkelig han kommer til Falun. Ellers får vi jo ikke sjansen til å sette ham på plass, sier svensken.