- Jeg skammer meg

Kulturminister Abid Raja (V) vil få mer fokus på rasisme i idretten. Han har laget en arbeidsgruppe som skal komme med råd. I dag delte de skrekkhistorier fra idretten.

JOBBER SAMMEN: Grace Bullen (f.v.), Daniel Hatland, 
Ezinne Okparaebo, Marco Elsafadi, kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V), idrettspresident Berit Kjøll, Yngve Andersen og Siri Avlesen-Østli under møtet der Norges Idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk senter utveksler erfaringer om rasisme i idretten og planlegger oppfølgingsarbeid for å få bukt med rasisme og diskriminering. Møtet holdes i regjeringens representasjonsbolig i Oslo torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
JOBBER SAMMEN: Grace Bullen (f.v.), Daniel Hatland, Ezinne Okparaebo, Marco Elsafadi, kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V), idrettspresident Berit Kjøll, Yngve Andersen og Siri Avlesen-Østli under møtet der Norges Idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk senter utveksler erfaringer om rasisme i idretten og planlegger oppfølgingsarbeid for å få bukt med rasisme og diskriminering. Møtet holdes i regjeringens representasjonsbolig i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er veldig sterk kost. Jeg gråter inni meg og blir opprørt. Jeg skammer meg på vegne av de som har sagt dette. Vi må ut av dette. Hvis vi skammer oss nok, så kan det hende vi kan gjøre noe med dette, sier kulturminister Abid Raja (V) til Dagbladet.

Tidligere denne uka fortalte kulturministeren at han mener at idretten ikke har hatt nok fokus på rasisme og diskriminering. Han krevde en rasismerapport fra idretten, og varslet at han ville lansere flere tiltak.

Torsdag inviterte Raja Norges idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk Senter til et møte på regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien.

Lager arbeidsgruppe

Det kom det blant annet fram at Kulturministeren ønsker et hurtigarbeiderne råd som skal finne tiltak for idretten.

Bryter Grace Bullen, sprinter Ezinne Okparaebo, treningskjendis Yngvar Andersen, TV 2-journalist Siri Nilminie Avlesen-Østli, den tidligere fotballspilleren Daniel Getaneh Hatland og den tidligere basketballprofilen Marco Elsafadi er blant de seks som skal være på rådet.

De skal komme tilbake med en rekke punkter som de mener er nødvendige, og så blir det opp til Raja og Idretten å bestemme seg for om de vil gjennomføre dem. Gruppa har frist til 1.september med å komme med tiltakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer