Tour de France

- Jeg skammer meg

Tilskueren som forårsaket den store velten under helgas Tour de France-åpning har snakket med etterforskerne.

ANGRER: Tilskueren i den gule regnjakka forteller nå at hun angrer. Skjermbilde: DailyMotion
ANGRER: Tilskueren i den gule regnjakka forteller nå at hun angrer. Skjermbilde: DailyMotion Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 31 år gamle tilskueren skulle bare sende en beskjed til besteforeldrene sine. Det endte i en massevelt, fire dagers politijakt, avhør hos politiet og oppmerksomhet verden rundt.

Onsdag meldte hun seg selv inn til politiet og ble arrestert etter hendelsen. Nå avslører statsadvokaten i Brest hva tilskueren har fortalt etterforskerne.

- Jeg skammer meg, og jeg angrer, skal 31-åringen ha sagt til politiet ifølge statsadvokaten i Brest, melder franke Ouste France.

Kan bli fengsel

Fransk politi åpnet, i samråd med statsadvokaten i Brest, en etterforskning mot tilskueren som traff tyske Tony Martin med et skilt under lørdagens Tour-åpning.

I går uttalte statsadvokat Camille Miansoni at den potensielle straffen vil variere basert på om tilskueren blir anmeldt av en av syklistene eller ikke skriver Ouste France.

Dersom de ikke formelt anmelder tilskueren, så vil straffen maksimalt være en bot på 1500 euro (15 300 norske kroner). Dersom de derimot gjør det, så kan straffen øke til 15 000 euro (153 000 norske kroner) i bot og fengsel på opp til ett år, skriver avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer