Mark Philippoussis nådde bunnen:

- Jeg skammet meg

Da den australske tidligere tennisstjernen Mark Philippoussis (44) mistet hele formuen, var bunnen nådd.

ÅPENHJERTIG: Mark Philippoussis måtte på et tidspunkt spørre familie og venner om penger til mat. Foto: BT
ÅPENHJERTIG: Mark Philippoussis måtte på et tidspunkt spørre familie og venner om penger til mat. Foto: BT Vis mer
Publisert

Mark Philippoussis tjente godt i som topptid som tennisspiller.

Men så møtte tennisesset motgang. For en dag gikk det opp for han at pengene han hadde tjent seg opp, som en av verdens beste tennisspillere, var brukt opp på motorsykler, biler og sløseri.

- Jeg var en mørkt sted og fikk en depresjon, sier Philippoussis i programmet SAS Australia, gjengitt av danske BT.

Ofret alt

Han forteller også om hvordan tenniseventyret startet, der familien spilte en sentral rolle. Faren var blant dem som droppet alt for at sønnen kunne følge tennisdrømmen. Etter å ha sagt opp sin egen jobb fulgte han sønnen tett fra sidelinjen. Og til slutt ble drømmer til virkelighet.

- Den gode nyheten var at jeg kunne forsørge familien min slik at de slapp å jobbe. Min far og mor trengte ikke jobb. Men jeg kom i en vanskelig situasjon med skader og så stoppet det hele opp, sier den australske tennislegenden.

Tidlig i karrieren fikk også den tidligere australske tennisspilleren et velment råd: Spar penger til når det butter. Et råd han senere skulle angre bittert på at han ikke fulgte.

PREGET AV SKADER: Her spiller Mark Philippoussis Wimbledon i London 2013.
PREGET AV SKADER: Her spiller Mark Philippoussis Wimbledon i London 2013. Vis mer

Fikk mat av venner

Philippoussis følte nemlig det var en svakhet å gå rundt å tenke at det hele ville ta slutt en dag.

Men i 2009 begynte starten på slutten da han måtte gjennom sin sjette kneoperasjon.

De fysiske smertene fra operasjonen ble imidlertid ikke verst. Smerten han utsatte familien for var verre, forteller Philippoussis videre i intervjuet.

Og da han plutselig ble skadet igjen stoppet også pengetilstrømmingen.

TÅRER: Novak Djokovic tok til tårene under US Open-finalen. Nå røper han hvorfor. Se alt av tennis på Discovery+. Video: Discovery+. Vis mer

- Jeg hadde ikke råd til mye. Jeg måtte spørre venner om de ville kjøpe mat til meg. I syv dager i strekk fikk vi kålpasta, det endte som en av mine favoritter. Men min mor kaldte det "fattigmannskost, fordi det er enkelt. Det er bare kål med krdder og pasta, sier han før han fortsetter.

- Jeg skammet meg så mye for familien oppga sine drømmer for min skyld og det var mitt ansvar å forsørge dem. Jeg var en mørkt sted og fikk en depresjon. Det er ikke noe som gjør mer vondt i hjerte enn å se de du elsker lide på grunn av deg.

Philippoussis var mange ganger i løpet av sin karriere rangert som nummer en i verden. Han nådde blant annet to Grand Slam-finaler før han til slutt la opp i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer