Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skjønner at de anker

Martin Johnsrud Sundby tror Norge også hadde protestert.

SKUFFELSE ETTER SKUFFELSE: Martin Johnsrud Sundby, her på ppressekonferansen etter løpet, var skuffa over at han ikke vant, og enda mer lei seg over at bronseinnspurten ble gjenstand for russiske protester.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFELSE ETTER SKUFFELSE: Martin Johnsrud Sundby, her på ppressekonferansen etter løpet, var skuffa over at han ikke vant, og enda mer lei seg over at bronseinnspurten ble gjenstand for russiske protester. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Det hersker fullt kaos rundt Martin Johnsrud Sundbys målgang på tremila med skibytte i dag. Johnsrud Sundby byttet spor noen meter før mål, over i sporet til russiske Maxim Vylegsjanin, og russerne la inn protest umiddelbart.

Etter å ha hørt forklaringene til de to løperne konkluderte juryen med at sporskiftet ikke ble gjort for å ødelegge for Vylegsjanin. Dermed beholdt Martin bronsemedaljen, men fikk samtidig gult kort for forseelsen.

Det betyr at han automatisk blir diskvalifisert om han gjør det samme en gang til under OL.

Dritkjip
- Hele greia er dritkjip, og jeg er veldig lei meg for at det blir et tema etter løpet. Jeg sitter her og er skuffa over bronsen i utgangspunktet, for jeg var helt sikker i 29,5 kilometer i dag at jeg kom til å vinne dette løpet, sier Martin Johnsrud Sundby.

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe sier til Dagbladet at de har anket jury-avgjørelsen om å frikjenne Martins spurt, og dermed er det fortsatt ikke helt sikkert at Johnsrud Sundby får med seg medaljen.

Sundby er klar over at saken ikke er avgjort, men har ikke fått med seg at Vylegsjanin selv mener han ble blokkert fra bronsen.

KOM OVER I FEIL SPOR:Her har Martin skjenet over i Vylegsjanins spor, men mener selv han ville vunnet uansett. Det er ikke russeren enig i.Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
KOM OVER I FEIL SPOR:Her har Martin skjenet over i Vylegsjanins spor, men mener selv han ville vunnet uansett. Det er ikke russeren enig i.Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet Vis mer

- Jeg ville aldri gjort noe for å hindre noen i spurten, og jeg håper ikke Maxim føler jeg ødela spurten for ham. Sporbyttet skjedde de siste fem meterne før mål, så jeg ville vært foran ham i mål uansett, sier Martin.

Norge ville gjort det samme
Han er likevel ikke overrasket over at russerne kjører denne saken så langt de kan.

- Nei, vi ville sikkert gjort det samme om det hadde vært omvendt. Jeg gjorde noe ureglementert, men juryen så også at det ikke var med vilje. Nå fikk jeg en advarsel, så det har jo konsekvens for meg også, sier Martin.

- Russiske idrettsledere ser det sikkert annerledes enn det vi som gikk gjør, så jeg skjønner jo at de anker saken videre.

Hele Norges coronakart