- Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan vi klarte å gå til topps

Benitez studerer troppen som vant i 2005.

• Champions League-semifinale direkte 20.45: Liverpool - Chelsea

(Dagbladet.no) Fotball er ikke alltid rettferdig. Heldigvis.

For det hadde jo vært litt kjedelig om det beste laget alltid vant. Noe av det som gjør fotballen spennende er uforutsigbarheten.

Liverpool har spilt to finaler i Champions League de tre siste sesongene. Samtidig har de ikke vært i nærheten av gull i Premier League. Rødtrøyene har vært smartere - og heldigere - i Europa enn hjemme. Manager Rafael Benitez legger ikke skjul på at de har hatt en god porsjon flaks på veien.

- Det er ikke alltid det beste laget vinner, sier Benitez, og tenker tilbake på Liverpool-laget som i 2005 klatret til topps i Europa.

Sterkere ryggrad

Benitez ser opp på et bilde av de jublende spillerne. Steven Gerrard holder pokalen høyt mot Istanbul-himmelen. Plutselig sier Benitez:

- En overraskelse, ikke sant? Jeg har sett på den troppen 20 ganger, og jeg skjønner fortsatt ikke hvordan vi klarte det. Men i fotball er det ingen garantier og det er ikke alltid det beste laget vinner, sier spanjolen til The Guardian.

IKKE SÅ GODE? Rafael Benitez klør seg fortsatt i hodet når han tenker på hvordan denne gjengen klarte å stikke av med den store pokalen. Foto: EPA
IKKE SÅ GODE? Rafael Benitez klør seg fortsatt i hodet når han tenker på hvordan denne gjengen klarte å stikke av med den store pokalen. Foto: EPA Vis mer

I forkant av finalethrilleren for tre år siden slo Liverpool ut Chelsea i semifinalen. Det gjorde de også i fjor, men da ble det tap for AC Milan i Aten-finalen. Nå barker de sammen igjen. Og Benitez mener laget hans står bedre rustet enn noen gang.

- Troppen vår har blitt bedre for hvert eneste år. Ryggraden i laget er sterkere og vi har spennende unggutter. Vi beveger oss i riktig retning. Vi må gå litt til for å virkelig konkurrere i Premier League, men vi er på rett vei, mener Benitez.

Chelsea er et lag som også i år - som tidligere - kjemper om seriegullet. Blåtrøyene har med seier mot Manchester United til helga fortsatt mulighet til å hente pokalen tilbake til Stamford Bridge.

Derfor mener Benitez at Chelsea må finne seg i å ha favorittstempelet i panna før semifinalekampene. Han mener fortsatt at Liverpool ikke er det beste laget.

Ikke vin på Benitez

- Jeg foretrekker å ha den samme følelsen vi har hatt før, at vi er underdogs, fokuserte, konsentrerte og bevisste på at vi møter et fantastisk lag.

Med dette som innstilling har Liverpool stoppet Chelsea i to semifinaler tidligere. Og i løpet av tre Champions League-kamper på Anfield har ikke Chelsea scoret én eneste gang.

Bentiez tror ikke dette vil bety så mye når kampen blåses i gang i kveld.

- Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan vi klarte å gå til topps

- For meg hadde det bare vært et ekstra incentiv, men for dem er det kanskje et psykologisk problem. Jeg tror likevel de har nok rutine i troppen til å takle det.

Og hvis det skulle bli seier i kveld, tar Benitez seg et glass klassevin fra Spania da? Neppe.

- Jeg drikker ikke vin, jeg drikker ikke øl. Og jeg liker ikke champagne. Jeg sier til kona mi at hun ikke trenger kaste bort penger på dyre flasker. Da ender det bare opp med at jeg tar en liten slurk og så drikker hun resten.

VIL GJØRE DET IGJEN: Manager Rafael Benitez mener andre lag er bedre, men har likevel trua på at Liverpool kan gjøre det igjen. Klatre til topps i Champions League.
AVGJØRELSEN: Men var ballen inne? Luis Garcia og Liverpool kunne uansett juble hele veien til Istanbul og hjem igjen.