MÅLSHOW: Linn Jørum Sulland hamret inn mål for Norge. Før pause scoret hun på fem straffekast og fire distanseskudd. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
MÅLSHOW: Linn Jørum Sulland hamret inn mål for Norge. Før pause scoret hun på fem straffekast og fire distanseskudd. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Jeg skjønner godt at jeg ble byttet ut

Sulland scoret ti - så ble hun benket.

SANTOS (Dagbladet): Angola - Norge 20-26  (10-16)

Norge tok et viktig steg mot en god plassering i gruppespillet med kveldens seier mot Angola.

En stor ledelse til pause ble krympet til to mål noen minutter før slutt, men så kontrollerte Norge inn til en komfortabel seksmålsseier.

Første omgang ble et realt Linn Jørum Sulland-show. Norges høyre bakspiller scoret på ni av ti skudd, og sørget med det for seksmålsledelse til pause.

- Det meste gikk inn, mange gode oppspill, mange gode skudd med flere valgmuligheter. Så er det straffer da, det skal jo sitte i mål stort sett hver gang, sier Sulland til Dagbladet.

Fem av målene kom fra straffemerket, og bare et bytte av straffeskytter uten spesiell grunn hindret Sulland i å gå til pause med tosifret i målprotokollen.

For ordens skyld: Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret på den siste sjumeteren før pause, og spilte også praktfullt inn til Heidi Løke som satte inn 16-10 i norsk favør rett før halvtid.

Sulland stoppet på ti Men det tok ikke lang tid før Norge fikk første straffe i andre omgang, og da var Sulland igjen eksekutør. Mål nummer ti suste inn via tverrliggeren.

Men så startet en vond periode. Angola reduserte fire ganger på rad - til 14-17. Så fikk de keeper Barbosa utvist for å felle Herrem langt utenfor målfeltet. Norge fikk straffe, og Sulland traff tverrliggeren igjen - men denne gangen spratt ballen ut.

Da ble også Sulland benket, og Tonje Nøstvold overtok som høyre bakspiller offensivt.

- Jeg synes jeg hadde spilt ganske dårlig en periode der da jeg ble byttet ut, så det skjønte jeg godt. Jeg sleit også med å holde ballen, så det var fint om noen andre kom inn og klarte det.

- Selvinnsikt, det er bra. Det skulle ekspertene på TV 2 kanskje hatt litt av også, sier Thorir Hergeirsson med klar adresse til TV-kanalens eksperter som mente han burde latt Sulland spille videre.

- Linn er meget god i første omgang, og begynner OK i andre omgang. Men så begynner hun å snu sida litt til, glippe litt ball, og kaste litt upresise pasninger. Da prøver vi andre spillere. Tonje svarte bra på tilliten, sier Thorir.

Sulland forklarer problemene sine med høy luftfuktighet i hallen og svette spillere og drakter.

- Det blir så glatt og varmt at det var vanskelig å holde på ballen. Det var flere som sleit. Alle er klissvåte, og hvis du tar på noen så blir ballen like våt. Jeg er avhengig av å kunne holde den hardt hvis jeg skal klare å skyte.

Men andre tok tak for Norge, som kom tilbake i marsjfart, og kontret inn tre kjappe mål - ett ved Linka og to fra Herrem.

Nede i to mål Men Norge røk på to tominutters utvisninger rett etter hverandre, Angola beit seg fast, utnyttet norske angrepsfeil og knappet inn den norske ledelsen helt til 21-19.

Men så var det stopp. Norge scoret fem mål på rappen før et trøstemål fra Angola.

Norge spiller siste kamp i gruppa mot Montenegro på fredag.