- Jeg skjønner ikke at det er mulig at det skjer

Hopperne langt nede etter den tøffe beskjeden.

SÅ HOPPET PÅ NYTT: Den norske hoppleiren fikk se hoppet til Anders Bardal på video. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SÅ HOPPET PÅ NYTT: Den norske hoppleiren fikk se hoppet til Anders Bardal på video. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Norge jublet for det de trodde var sølv i lagkonkurransen, men noen minutter etter rennet viste det seg at arrangørens datamaskiner skal ha oversett hvilken avsats Anders Bardal hoppet fra på det ene hoppet. Derfor ble han trukket nok poeng til at Norge i stedet havnet på den sure fjerdeplassen.

- Det er arrangøren som klarer å rote til en skikkelig blemme som går utover oss. Jeg skjønner ikke at det er mulig at det skjer. Det er iallefall ikke vår feil, og det er det vi prøver å si til oss selv. Vi har ikke gjort noe galt, det er arrangørens fei, sier Andreas Stjernen til Dagbladet.

- Kom det noen banneord etter beskjeden?

- Det kom noen trønderske og østlandske banneord ja, sier Stjernen.

Vondt Anders Jacobsen hadde latt episoden synke litt inn da han møtte pressen etter rennet.

- Skuffelsen var veldig stor i stad. Jeg var sint. Det føles urettferdig, men det er fakta som er lagt på bordet. Det er funksjonærene og FIS sin feil. Det er det som føles urettferdig. Poeng og resultat er reelt. Det å føle at en har sølvmedaljen rundt halsen, til det å miste den, det er vondt. Det er en skandale i et VM. Det burde ikke være så vanskelig å holde rede på bommene. Det er håpløst, sier Jacobsen.

Han forteller om blandede følelser da beskjeden slo ned som en bombe blant hopperne.

- Vi skjønte det ikke før vi kom opp i bua og fikk en endelig beskjed. Det er frustrasjon og aggresjon som kommer først. Noen blir lei seg, andre blir sure. Vi får ikke gjort noe med det, vi må bare leve med det og gå videre, sier Jacobsen.

Utrøstelig Bardal Bardal hoppet fra avsats 22, men fikk poeng regnet ut fra avsats 20 i sitt første hopp på grunn av misforståelsen. Trønderen orket ikke å møte pressen etterpå. Han gjorde et forsøk, men med tårer i øynene snudde han på sletta og gikk til smøreboden, skriver NTB.

De norske hopperne feiret sølvet og var på vei til pallen da de fikk den nedslående beskjeden av hoppsjef Walter Hofer. Hopperne måtte se video av hoppet, og omsider synket den vonde sannheten inn.

- Jeg er skuffet på vegne av gutta. De var så glade for sølvet, og så er de plutselig på fjerdeplass, sier landslagssjef Stöckl.

- Det viktigste nå er å få gutta tilbake i form, fordi de er langt nede nå, sier Stöckl som kaller episoden en skandale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer