- Jeg skjønner ikke hva United driver med

Overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen mener United betaler altfor mye for Lindegaard.

SOLGT TIL UNITED: Anders Lindegaard. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
SOLGT TIL UNITED: Anders Lindegaard. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Anders Lindegaard ble i dag solgt til Manchester United fra Aalesund.

Ifølge Sunnmørspostens nettutgave smp.no er overgangen verdt 43 millioner norske kroner, delvis avhengig av Lindegaards prestasjoner i England.

Tor-Kristian Karlsen, London-basert overgangskonsulent, mener det er en oppsiktsvekkende høy sum.

- Det er veldig, veldig høyt, sier Karlsen til Dagbladet.

Kort tid etter at overgangen ble endelig bekreftet, skrev han følgende på Twitter: «Quite stunned that man utd are paying £4.5 million for Anders Lindegaard. A decent goalkeeper, but this is way way way above market price».

- Jeg ser ingen grunn at utenlandske klubber skal betale summer over 10 millioner kroner for spillere i eliteserien, hvis de ikke spiller på Rosenborg og har internasjonal erfaring, sier Karlsen.

- Løse lufta Han skjønner ikke hva United gjør.

- Det virker som om overgangssummen er tatt ut av løse lufta. Det virker ikke som det har vært noen spesiell interesse fra andre klubber av annen størrelse, noe som vanligvis drar prisen opp. Keepere er tradisjonelt ikke like dyre som for eksempel spisser. Og han har ikke lang fartstid på landslaget, han har først fått spille nå i det siste, og Danmark har et keeperproblem, sier Karlsen.

Overgangskonsulenten har tidligere stilt spørsmål ved hvorfor klubben i sommer betalte 70 millioner kroner for portugisiske Bebe.

Han mener handlene vitner om dårlig forretningshåndverk.

- Det virker som de bruker lite ressurser på å presse ned prisen. Det kan også være at de er redd for å virke lite ambisiøse når de kjøper spillere som er billigere, og derfor betaler mer. Det er helt ulogisk, men i fotball er alt mulig, sier Karlsen.

- Kan lykkes Samtidig som han mener United har betalt for mye, mener han Lindegaard har muligheten til å lykkes i klubben.

- Han har fysikken, temperamentet og innstillingen som skal til, sier han.

Jim Solbakken, agent og Solskjær-venn, representerte United i forhandlingene.

- United er fornøyd, og det tror jeg AaFK er også, sier Solbakken til smp.no.

Solbakken var også sentral da Manchester United hentet Mame Biram Diouf fra Molde.

Ifølge avisa skal Danske OB skal ha 20 prosent av overgangssummen, mens 40 prosent går til investorer på Sunnmøre som gjorde det mulig å hente Lindegaard til Aalesund på permanent basis sommeren 2009. Aalesund sitter da igjen med i underkant av 26 millioner kroner i rene penger etter salget.