- Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig

Suspendert rytter får støtte fra eget lag.

TESTET POSITIVT: Diego Ulissi hadde for store mengder salbutamol i urinprøven han avla etter den 11. etappen i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro (NTB Scanpix/EPA)
TESTET POSITIVT: Diego Ulissi hadde for store mengder salbutamol i urinprøven han avla etter den 11. etappen i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro (NTB Scanpix/EPA) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Onsdag kom nyheten om at Diego Ulissi hadde avlagt positiv dopingprøve under årets Giro d'Italia.

Den unge italieneren, som vant to etapper i rittet, hadde nesten dobbelt så mye salbutamol som lovlig i urinen da han ble testet etter den 11. etappen.

Utover i rittet ble Ulissi syk og før den 18. etappen kastet han inn kåndkleet i det italienske etapperittet.

Nesten umulig
Lampre-sjef Brent Copeland vil ikke dømme sin talentfulle elev, til tross for onsdagens knusende nyhet.

- Ut i fra slik doktorene har forklart det til meg, er mengden de har funnet nesten umulig å ha i urinen, så vi stiller oss definitivt bak rytteren og støtter ham 100 prosent, sier Copeland til Cyclingnews.

Les også: Italiensk stjerne suspendert

Ulissi hadde fått lov til å bruke astmamedisin, hvor man finner det forbudte stoffet han testet positivt for. Dog ville mengden italieneren hadde fått lov til å ta ikke vært nok til å teste positivt.

Knust unggutt
- Slik jeg forstår det, er det veldig vanskelig å nå disse mengdene. Rytteren har bedt om en analyse av B-prøven. Vi får se hva som skjer, men vi er selvfølgelig overrasket.

Som en av de mest fremtredende syklistene i årets Giro d'Italia ble Ulissi testet mange ganger. Bare én av disse prøvene skal ha gitt positivt utslag, til tross for at han også ble testet etter den 12. etappen.

- Jeg forstår ikke hvordan det er mulig, sier Copeland.

Ulissi var på vei til landslagssamling før de nasjonale mesterskapene da han fikk beskjeden tirsdag. Rytteren er nå suspendert av Lampre-Merida så lenge etterforskningen pågår. Ikke overraskende tar 24-åringen nyhet tungt.

- Han er åpenbart knust. Det er nyheter som enhver rytter som tror på seg selv aldri forventer å motta, så han er veldig overrasket og skuffet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer