TESTET POSITIVT: Diego Ulissi hadde for store mengder salbutamol i urinprøven han avla etter den 11. etappen i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro (NTB Scanpix/EPA)
TESTET POSITIVT: Diego Ulissi hadde for store mengder salbutamol i urinprøven han avla etter den 11. etappen i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro (NTB Scanpix/EPA)Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig

Suspendert rytter får støtte fra eget lag.

(procycling.no): Onsdag kom nyheten om at Diego Ulissi hadde avlagt positiv dopingprøve under årets Giro d'Italia.

Den unge italieneren, som vant to etapper i rittet, hadde nesten dobbelt så mye salbutamol som lovlig i urinen da han ble testet etter den 11. etappen.

Utover i rittet ble Ulissi syk og før den 18. etappen kastet han inn kåndkleet i det italienske etapperittet.

Nesten umulig
Lampre-sjef Brent Copeland vil ikke dømme sin talentfulle elev, til tross for onsdagens knusende nyhet.

- Ut i fra slik doktorene har forklart det til meg, er mengden de har funnet nesten umulig å ha i urinen, så vi stiller oss definitivt bak rytteren og støtter ham 100 prosent, sier Copeland til Cyclingnews.

Les også: Italiensk stjerne suspendert

Ulissi hadde fått lov til å bruke astmamedisin, hvor man finner det forbudte stoffet han testet positivt for. Dog ville mengden italieneren hadde fått lov til å ta ikke vært nok til å teste positivt.

Knust unggutt
- Slik jeg forstår det, er det veldig vanskelig å nå disse mengdene. Rytteren har bedt om en analyse av B-prøven. Vi får se hva som skjer, men vi er selvfølgelig overrasket.

Som en av de mest fremtredende syklistene i årets Giro d'Italia ble Ulissi testet mange ganger. Bare én av disse prøvene skal ha gitt positivt utslag, til tross for at han også ble testet etter den 12. etappen.

- Jeg forstår ikke hvordan det er mulig, sier Copeland.

Ulissi var på vei til landslagssamling før de nasjonale mesterskapene da han fikk beskjeden tirsdag. Rytteren er nå suspendert av Lampre-Merida så lenge etterforskningen pågår. Ikke overraskende tar 24-åringen nyhet tungt.

- Han er åpenbart knust. Det er nyheter som enhver rytter som tror på seg selv aldri forventer å motta, så han er veldig overrasket og skuffet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!