- Jeg skjønner ikke hvorfor Steffen er så interessant, jeg

RBK-spissen tilbake i Drillos EM-tropp etter ett år.

TOK UT EM-TROPPEN: Landlagssjef Egil Drillo Olsen presenterte i dag troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Island 3. september og hjemme mot Portugal 7. september. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
TOK UT EM-TROPPEN: Landlagssjef Egil Drillo Olsen presenterte i dag troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Island 3. september og hjemme mot Portugal 7. september. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Som Dagbladet meldte i formiddag, er Steffen Iversen tilbake i landslagstroppen for første gang på et år. RBK-spilleren er en av 22 utvalgte til EM-kvaliken mot Island og Portugal.

Drillo svarte smilende på den store interessen rundt Iversens comeback etter at han hadde lest opp de 22 navnene i troppen.

- Det har med spisskompetanse å gjøre, og litt med form å gjøre. Begge deler kan sies om Daniel Braaten også, men han er ikke fullt så interessant kanskje? Jeg vet ikke hvorfor steffen er så interessant, jeg, gliste Drillo.
Iversen har ikke blitt tatt ut siden han plutselig meldte forfall før VM-kvaliken mot Island 1. september i fjor. Det har blitt spekulert i om Drillo ikke har tatt med trønderen fordi han prioriterte å reise til familien i London i stedet for landskamp.

- Jeg tror at landslagsledelsen ble sur og forbannet på Steffen. Og de markerte det ved å ikke ta ham ut når han lå i vannskorpa, sa TV 2-ekspert Mini Jacobsen til Dagbladet tidligere i dag.

- Gode grunner Landslagssjefen ville ikke under plenumsdelen av pressekonferansen utdype mer om hvorfor Iversen har vært utelatt fra laguttakene det siste året.

- Det er gode grunner til at Steffen ikke har vært så mye med. Men nå er han tatt med på grunn av det han representerer på sitt beste. han ser ut til å være i stigende form, sa Drillo.

Men i intervju med TV 2 like etter, sier han at han ikke har straffet Iversen.

- Det ligger ikke noe straff i den sammenhengen, det har ikke noe med det å gjøre. Han har heller ikke vært i sin beste form i den perioden han ikke har vært med. Om han er i sin beste for nå vet jeg ikke, men han er i alle fall i bra form, sier Drillo.

Flere eksperter har trukket fram Iversen som en joker som kan settes inn mot slutten av kamper for å sette press på motstanderne. Drillo vil ikke si noe om Steffen er aktuell fra start eller mest som superinnbytter.

- Den tid, den glede. Når det gjelder laguttaket venter vi, det er alltid en del åpne ting i forhold til det. Vi ser også på treningene, sier Egil Olsen.

Spent på Carew En som vil bli finsiktet mer før det avklares om han kan spille, er John Carew. Han har trøblet med skade, og fikk ikke vist seg fra sin beste side da hans Aston Villa ble banket av Newcastle i går.

- Han sliter litt med et kne, men spiller for Villa. Sist vi snakket med ham, følte han seg bedre. Han har valgt å stå på og se om han før eller siden må operere. Vi følger ham i hvert fall nøye. Jeg føler meg ikke 100 prosent sikker på at han kan spille, men vi håper det.