- Jeg skjønner ingen ting, sier Lille-John

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Feyenoord 2-2. - Den første visste jeg ville gå inn før jeg traff ballen. Den andre ønsket jeg å treffe sjøl om jeg hoppet unna. Og så kom det som skulle vært seiersmålet i denne kampen. - Jeg er utrolig skuffet og får det ikke ut av hodet, sier John Carew (20) til Dagbladet.

John Carew får 10 poeng på Dagbladets spillerbørs for gårsdagens prakteksemplar mot Feyenoord. Det har han aldri fått før. Men tida var inne i går kveld. Fordi det ikke var noe å trekke for.

- He-he, sier Lille-John og blir forlegen. - Hvis du sier det så. Og jeg har nok aldri spilt en bedre fotballkamp enn denne. Det er jo ikke akkurat noe junior-nivå.

Rettvendt, feilvendt og som samhandlende lagspiller. Per dato behersker John Carew alt. Og derfor kunne han med flaks og en vettug dommer gjort seg sjøl til en europeisk sensasjon i går kveld.

Med en hatt full av scoringer.

Kjente det på seg

- Det er det som er så bittert, sier Lille-John. - At vi ikke vant, mener jeg. Og derfor er jeg kanskje mer skuffet enn glad over egen innsats. Fordi vi ikke fikk de tre poengene vi fortjente.

Formtoppen har Lerkendals nye helt og superspiss hentet gradvis. Han har - som Nils Arne Eggen sier det - blitt kjent med Rosenborg. Og etter at han scoret fire mot Skeid sist søndag skjønte han at noe var på gang sjøl også.

- Noen ganger er det sånn, sier Carew. - Du vet at du vil lykkes. Og det er derfor jeg sier at jeg visste den volleyen som ga 1-1 ville gå i mål før jeg traff ballen. Jeg hadde den gode følelsen.

På den andre hadde han flaks og en storscorers medfødte evne til å få beina sine borti det meste.

Skulle ikke vinne

John Carew ordnet andre muligheter også. Både for seg sjøl og lagkameratene. Og hvorfor han ikke scoret det avgjørende tredje har ikke bare med herren fra Beograd å gjøre.

- Det var et par andre avslutninger der også som jeg i mål, sier Lille-John. - Men vi skulle vel ikke vinne denne kampen.

Eggen skjermer John

Utafor Lerkendal i går kveld sto ungjentene og hylte Carew, Carew, Carew. 20-åringen fra Lørenskog er den nye magneten på Lerkendal. Og derfor trenger han omsorg og beskyttelse. Det fikk han i går.

- Gutten må i dusjen, sa Eggen da media stormet Carew. - Han har jo ikke vasket seg ennå. For det er nok nå - han må få fred.

Til han skal slippes løs igjen mot Tromsø i semifinalen på søndag.

SKJØNNER IKKE: - Jeg skjønner ikke hvorfor han gjorde det. John Carew om dommerens annulering etter å ha studert Dagbladets bilde.