- Jeg skjønner Real godt

Platini støtter Madrid-klubben i Ronaldo-saken.

(Dagbladet.no): FIFA ville ikke gjøre noenting for å straffe Real Madrid i forbindelse med sommerens store overgangsfarse med Cristiano Ronaldo i hovedrollen.


Det gledet nok ikke akkurat Sir Alex Ferguson og Manchester United, men uten bevis for at Madrid-klubben har tatt ulovlig kontakt med Ronaldo, kunne de nesten ikke regne med noe annet utfall.

At Uefa-president Michel Platini går ut og offentlig støtter Real Madrids jakt på den portugisiske stjernespilleren, vil nok derimot sette sinnene ordentlig i kok på Old Trafford.Reals rett
- Alle klubber i verden ville ønske seg Ronaldo. Dette er en del av systemet vi har i dag, spillere flytter seg fra klubb til klubb, og jeg kan forstå at Real Madrid vil ha ham, sier Platini, ifølge Daily Mail.

Franskmannen uttalte seg om Ronaldo-spørsmålet foran et samlet pressekorps i EM-hovedstaden Wien, og la ut om Real Madrids rett til å lokke til seg hvem de vil.


- De hadde Di Stefano og Puskas i gamle dager, og nå som Ronaldo er en av de beste spillerne i verden er dette bare normalt. Hvis klubben har pengene, kan de gjøre som de vil, sier UEFA-presidenten.

Neppe populært

Uttalelsene kommer nok til å fyre enda mer oppunder raseriet i Manchester United, som flere ganger har sett seg nødt til å komme med offentlige erklæringer om at Cristiano Ronaldo overhodet ikke er til salgs.

MEKTIG TYPE: Uefa-president Michel Platini skulle snakke mest om EM til pressen dagen før den store dagen, men fikk tid til å legge litt ved på Ronaldotransfer-bålet også. Foto: EPA/SCANPIX
MEKTIG TYPE: Uefa-president Michel Platini skulle snakke mest om EM til pressen dagen før den store dagen, men fikk tid til å legge litt ved på Ronaldotransfer-bålet også. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer


Det kan imidlertid hende at Real Madrid likevel ikke har pengene Platini snakker om, tidligere i dag ble det meldt at klubben ikke skal være villig til å tilby Ronaldo lønnen på tre millioner kroner i uka som det har blitt snakket om.

Kaptein Raúl skal nemlig ha en klausul i kontrakten sin som medfører at han til enhver tid skal være den best betalte spilleren i klubben, og det kan sette en stopper for Ronaldos superlønn og dermed en overgang.

- Jeg skjønner Real godt
ETTERSPURT TYPE: Sagaen om Cristiano Ronaldos fotballframtid ser ikke ut til å ta slutt på en stund.