- Jeg skjønte egentlig ikke hva som skjedde

Matchvinner Krogsgård ble overrasket da han senket Vålerenga på overtid.

Vålerenga-Odd 1-2 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det var nesten surrealistisk. Jeg skjønte egentlig ikke helt hva som skjedde, så jeg bare klinket til. Jeg kikket bort på dommeren for å se om det var offside, men da han (Kristoffer Helgerud, journ.anm.) pekte mot midten ble jeg glad, sier en smilende Krogsgård.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo, mener 22-åringen har hatt en vanskelig sesong, men var naturlig nok fornøyd med unggutten etter kampen søndag.

- Han har hatt en tøff sesong. Han har ikke fått spille så mye som han hadde håpet på, og har fått litt kniven på strupen av meg, men sånn er det når man har mange unge spillere på laget. Det vil alltid svinge litt, sier Fagermo til Dagbladet.

 BLID GJENG:  Laget fra Skien takker sine tilreisende supportere etter seieren mot Vålerenga.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BLID GJENG: Laget fra Skien takker sine tilreisende supportere etter seieren mot Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Odd-treneren mener samtidig at det var det beste laget som vant til slutt på Ullevaal.

- Vi vinner fortjent. I tillegg er jeg veldig fornøyd med at vi går rett i angrep og scorer etter at vi får et feilaktig frispark imot oss som så fører til scoringen til Vålerenga, sier 46-åringen.

Skuffet «Reka» En annen som ikke var like fornøyd, var Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Han har sett seg lei på Vålerengas trøbbel mot slutten av kamper.

- Vi er jo ganske gavmilde når det gjelder baklengsmål på overtid. Jeg har ikke oversikt over hvor mange poeng vi har mistet i år, men det nærmer seg tosifret. Jeg trodde jeg hadde opplevd det meste innen fotball, men det som skjer på slutten her i dag er sjokkerende, sier en skuffet Rekdal til Dagbladet søndag kveld.

Grindheim nærmest i første omgang Vålerenga var ute etter å revansjere forrige helgs 1-0-tap borte mot Viking på Ullevaal Stadion søndag kveld, men slik gikk det altså ikke.

I et ikke altfor velspilt oppgjør foran glisne tribuner på landslagsarenaen, tok det 20 minutter før den første store sjansen kom.

 - FORTJENT SEIER:  Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener Odd tok med seg tre fortjente poeng fra Ullevaal. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
- FORTJENT SEIER: Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener Odd tok med seg tre fortjente poeng fra Ullevaal. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Et godt innlegg fra Fitim Kastrati traff til slutt André Muri, som headet ballen rett til høyre for Sondre Rossbach i Odd-buret. Uheldigvis for hjemmelaget, traff ikke ballen innenfor stengene.

Omgangens største sjanse kom et drøyt minutt senere, da Christian Grindheim fyrte av et knallhardt skudd fra omkring 20 meter. Ballen gikk imidlertid i tverrligger og over.

Etter en halvtime, var det gjestene fra Grenland som var farlig frempå da Elbasan Rashani dro seg fint løs på venstrekanten. Han kom seg etter hvert alene med Gudmund Taksdal Kongshavn i Enga-buret, rundet den norske U21-målvakten, men skuddet som var på vei inn i mål ble blokkert.

To minutter senere kunne Vålerenga gått opp i ledelsen, da en retur fra Rossbach havnet i beina på Daniel Fredheim Holm, men skuddet fra 28-åringen blåste himmelhøyt over.

 MISFORNØYD:  Kjetil Rekdal er lei av å tape poeng på tampen av kamper.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MISFORNØYD: Kjetil Rekdal er lei av å tape poeng på tampen av kamper. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Herlig Rashani-chip Andre omgang startet omtrent som den første, og man måtte helt til det 66. minutt før det skjedde noe som helst som var verdt å nevne.

Til gjengjeld var det også kampens første scoring som kom.

Ole Jørgen Halvorsen fikk etter hvert ballen, slo en nydelig pasning gjennom til Elba Rashani, som elegant chippet ballen over Kongshavn.

Heftige sluttminutter Etter scoringen gikk det lang tid mellom høydepunktene på landslagsarenaen, men fra det 90. minutt og ut eksploderte det.

Først utlignet innbytter Bojan Zajic på et glimrende frispark fra omkring 20 meter, men bare snaut to minutter senere dukket nok en innbytter opp.

 LANDSLAGSKLASSE?:  Frode Johnsen gjorde nok en god kamp. 39-åringen kan være aktuell for landslaget nok en gang, når Per-Mathias Høgmo tar ut sin første tropp mandag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LANDSLAGSKLASSE?: Frode Johnsen gjorde nok en god kamp. 39-åringen kan være aktuell for landslaget nok en gang, når Per-Mathias Høgmo tar ut sin første tropp mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Med et hodestøt to minutter på overtid, ble nevnte Krogsgård den store helten for Odd, til stor jubel fra bortesvingen.

«Oddrane» er dermed oppe på en 8. plass i årets Tippeliga, mens Vålerenga er på 11. plass når fem kamper gjenstår.