TYDELIGE MERKER: Kim Erik Deinoff etter bittet i 2004. Foto: Arnfinn Mauren / Aftenposten / NTB scanpix
TYDELIGE MERKER: Kim Erik Deinoff etter bittet i 2004. Foto: Arnfinn Mauren / Aftenposten / NTB scanpixVis mer

- Jeg skjønte først ikke hva det var

KIL-keeper om da han ble bitt av en svenske.

(Dagbladet): Liverpool-spiller Luis Suarez sjokkerte en hel fotballverden da han beit i armen til Chelsea-spiller Branislav Ivanovic. Det folk kanskje ikke visste var at 26-åringen gjorde akkurat det samme i 2010 da han spilte i nederlandske Ajax. Men det er ikke bare Suarez som bitt fra seg på fotballbanen.

I 2004 ble det spilt et toppoppgjør mellom Aalesund og Sandefjord i 1. divisjon, hvor daværende Sandefjord-spiller Andreas Augustsson (nå i svenske GAIS) skapte overskrifter da han beit Aalesund-keeper Kim Erik Deinoff i armen under en duell.

- Ja, jeg husker jo den episoden godt, for det er den eneste gangen jeg har vært borti noe slikt, sier en lattermild Deinoff til Dagbladet.

Kim Erik Deinoff spiller i dag i Kongsvinger, og han beskriver situasjonen slik:

- Det var et høyt innlegg som ble slått inn i boksen, og det ender med at jeg holder ballen etter noe klabb og babb i feltet. Jeg kjenner etter hvert en smerte i armen, og det viser seg at han har bitt meg, sier Deinoff, og utdyper:

- Jeg skjønte først ikke hva det var. Jeg hadde vondt i armen, og så spratt han (Andreas Augustsson) opp og dunka hodet sitt i leppa mi slik at jeg begynte å blø. Jeg sa til dommeren at det ikke var leppa som var verst, men at det var armen som gjorde vondt. Det var bittet som gjorde at jeg reagerte skikkelig. Men det var nok skallingen dommeren fikk med seg, sier Deinoff.

Røde merker etter tenner Resultatet av bittet kan du se på bildet øverst i saken.

- Du så at det var røde merker etter tenner på armen. Det var ikke snakk om et fullstendig bitt, og vi snakker ikke om 20 tenner her, det var nok rundt tre tenner som laget merket, sier Deinoff.

Dommeren var Ole Kamben, og han fortalte Dagbladet etter kampen i 2004 at han så situasjonen, noe som førte til at Augustsson fikk det røde kortet og ble vist av banen. Augusston mente selv at han ble grepet av panikk da han ble liggende under flere spillere.

- Jeg husker at han fortalte det, og jeg kjøper den forklaringa. Jeg hoppa inn for å få tak i ballen, og vi ble liggende flere spillere i feltet, men det er jo unormalt å bite. Men vi skværet opp og han beklaget for det etterpå, sier Deinoff.

36-åringen fikk assosiasjoner til det han opplevde i 2004 da han fikk se hva Luis Suarez gjorde i oppgjøret mot Chelsea i går.

- Jeg tenkte på at det har skjedd en gang før. Det er jo uvanlig, men ikke når du ser på historien til Luis Suarez. Han er iallefall den eneste jeg vet om som har vært involvert i noe slik med unntak av meg selv. Det er spesielt at han biter så ofte. Tjuvtriks synes jo så godt fra alle kameravinkler i dag. Jeg syns biting er unormalt, og det er hakket over tjuvtriks, sier Deinoff.

Luis Suarez har fått bot fra Liverpool etter episoden, og kan nok vente seg en straff av det engelske fotballforbundet.