- Jeg skjønte ikke alvoret før jeg hadde snakket med mine nærmeste

Innrømmer samtaler.

INNRØMMER SAMTALER: Petter Northug sier under rettsmøtet i dag at han først forsto alvoret i situasjonen etter at han hadde hatt samtaler med sine nærmeste dagen etter fyllekjøringa. Det var først da han endret sin forklaring, og tilsto at det var han som kjørte bilen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INNRØMMER SAMTALER: Petter Northug sier under rettsmøtet i dag at han først forsto alvoret i situasjonen etter at han hadde hatt samtaler med sine nærmeste dagen etter fyllekjøringa. Det var først da han endret sin forklaring, og tilsto at det var han som kjørte bilen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I dagens rettsmøte i forbindelse med saken mot Petter Northug, kom det fram at langrennsstjerna først etter å ha vært i samtaler med sine nærmeste støttespillere innrømmet overfor politiet at det var han som kjørte bilen natt til 4. mai.

Tingrettsdommer Ingrid Stigum spurte Northug om han ville forklare bakgrunnen for den falske anklagen mot den ikke navngitte passasjeren ytterligere.

- Jeg våknet på politistasjonen, var i sjokk og fattet ikke situasjonen. Jeg var stengt i min egen verden, stengt litt ute ... Jeg ville komme meg ut av situasjonen så lett som mulig der og da, og skjønte ikke alvoret før senere da jeg hadde snakket med mine nærmeste, sier Northug om siktelsespunktet om falsk anklage.

Dagbladet skrev den 20. september at Northug ble løslatt fra politiet etter der siste avhøret på formiddagen den 4. mai. I mer enn fem timer var Northug altså på frifot før han kom på bedre tanker om sine egne forklaringer, og påtok seg all skyld i et siste avhør hos politiet klokka 18.15 den kvelden.

Han har også tidligere sagt at han rettet opp i forklaringen sin på eget initiativ.

- Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol. Men jeg er glad for at jeg fikk ordnet opp i dette samme dag, og at jeg på eget initiativ avga korrekt forklaring om det som hadde skjedd, sa Northug da.

Dommeren spurte så om han var klar over hva han sa da han i de første avhørene sa at det var kameraten hans som kjørte bilen, og påpekte at den falske anklagen og forklaringen var veldig detaljert. Northug avviser dette.

- Nei, jeg hadde nettopp våknet. Jeg var ikke klar i tankegangen, og hadde fortsat alkohol i blodet. Hvis jeg var ved mine fulle fem, hadde jeg ikke satt passasjeren i denne situasjonen, sier Northug.

- I ettertid ser jeg at jeg gjorde en feil som avla falsk forklaring. Samtidig så følte jeg etter en sånn hendelse at det var feil å avgi forklaring så tidlig.

Det er ventet at dommen faller klokka 11.45.