- Jeg skjønte ikke alvoret før jeg hadde snakket med mine nærmeste

Innrømmer samtaler.

INNRØMMER SAMTALER: Petter Northug sier under rettsmøtet i dag at han først forsto alvoret i situasjonen etter at han hadde hatt samtaler med sine nærmeste dagen etter fyllekjøringa. Det var først da han endret sin forklaring, og tilsto at det var han som kjørte bilen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INNRØMMER SAMTALER: Petter Northug sier under rettsmøtet i dag at han først forsto alvoret i situasjonen etter at han hadde hatt samtaler med sine nærmeste dagen etter fyllekjøringa. Det var først da han endret sin forklaring, og tilsto at det var han som kjørte bilen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dagens rettsmøte i forbindelse med saken mot Petter Northug, kom det fram at langrennsstjerna først etter å ha vært i samtaler med sine nærmeste støttespillere innrømmet overfor politiet at det var han som kjørte bilen natt til 4. mai.

Tingrettsdommer Ingrid Stigum spurte Northug om han ville forklare bakgrunnen for den falske anklagen mot den ikke navngitte passasjeren ytterligere.

- Jeg våknet på politistasjonen, var i sjokk og fattet ikke situasjonen. Jeg var stengt i min egen verden, stengt litt ute ... Jeg ville komme meg ut av situasjonen så lett som mulig der og da, og skjønte ikke alvoret før senere da jeg hadde snakket med mine nærmeste, sier Northug om siktelsespunktet om falsk anklage.

Dagbladet skrev den 20. september at Northug ble løslatt fra politiet etter der siste avhøret på formiddagen den 4. mai. I mer enn fem timer var Northug altså på frifot før han kom på bedre tanker om sine egne forklaringer, og påtok seg all skyld i et siste avhør hos politiet klokka 18.15 den kvelden.

Han har også tidligere sagt at han rettet opp i forklaringen sin på eget initiativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer