Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

- Jeg skrek i lufta: «Faen, er det mulig?» På sletta knakk jeg sammen

Utrøstelige Silje (17). 

LANGT NEDE: Silje Opseth landet på 67,5 meter i sitt andre hopp i mix lagkonkurranse. Etterpå var hun ikke høy i hjelmen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Silje Opseth landet på 67,5 meter i sitt andre hopp i mix lagkonkurranse. Etterpå var hun ikke høy i hjelmen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

LAHTI (Dagbladet): 17 år gamle Silje Opseth var utrøstelig etter hoppernes mix lagkonkurranse i VM søndag kveld. I sitt andre hopp landet hun på 67,5 meter, noe som bidro til at Norge havnet helt nede på femteplass. Tyskland vant foran Østerrike og Japan.

- Jeg er skuffet over egen prestasjon, sier Silje Opseth til Dagbladet. Hun var helt knust etter at hun landet.

- Jeg skulle veldig gjerne ha hoppet et godt hopp. Jeg fikk muligheten, men surret det til. Jeg kjente idet jeg forlot hoppkanten at dette ikke kommer til å gå. Jeg skrek i lufta: «Faen, er det mulig?» Når jeg landet, knakk jeg sammen.

Yngste deltaker

Opseth er Norges yngste deltaker i VM. Sammen med Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Maren Lundby hoppet hun mix lagkonkurranse. Dette var en øvelse Norge tok sølv i for to år siden. Men i dag var laget totalt sjanseløst.

NYTTIG LÆRDOM: Ansiktsuttrykket til Silje Opseth forteller alt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NYTTIG LÆRDOM: Ansiktsuttrykket til Silje Opseth forteller alt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Hun var helt knust på sletta, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Problemet var det som skjedde på hoppkanten:

- Jeg var ekstremt tidlig. Jeg har aldri vært så tidlig. Spenningsnivået var høyt. Det brast litt, forteller Opseth.

80,5 meter

Hun var med på notene i det første hoppet. Da landet hun på 80,5 meter. Men så tok nervene overhånd.

- Idretten er brutal. Jeg har fått meg en liten støyt nå. Det sitter litt ekstra i at jeg hoppet for et lag og ikke bare meg selv. Jeg kjenner på det. Det er selvfølgelig ekstra moro å gjøre det bra som lag. Når du underpresterer og ikke hopper bra på ski når det gjelder som mest, er det ekstremt surt.

Opseth fortsetter:

- De andre har vært støttende. «Det kunne skjedd hvem som helst», sier de. Jeg setter pris på støtten, sånt hjelper. Men vi får håpe at når det har skjedd én gang, så lærer jeg av det. Jeg får bare se framover. Jeg skal ta med meg det her, kjenne litt på det jeg har vært gjennom - så får jeg bare heve meg.

- Vondt å se

Daniel-André Tande sier:

- Som lag skulle vi gjerne vært litt høyere. Men sånn blir det når verken jeg eller Maren presterer på det nivået vi ønsker. Det er litt synd at Silje bommer såpass i andre omgang. Hun ble litt knekt, der. Og det var vondt å se på.

Johann André Forfang skulle opprinnelig hoppet for Andreas Stjernen, men ble syk. Det skal ikke være noe alvorlig, opplyser sportssjef Bråthen. Tande hoppet lengst av nordmennene med 95 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media