- Jeg skrek som en gris

Kjetil André Aamodt regner sesongen som ødelagt.

Blikket er i stedet rettet mot kommende VM og OL-sesonger. Både Aamodt og legene ved Universitetssykehuset i Innsbruck i Østerrike var optimistiske i dag.

Ankelbruddet fra dagen før vil ikke stoppe Aamodt. Men hans 15. sesong i toppen er nok ødelagt.

- Får jeg med meg et par renn på tampen av sesongen, tar jeg det som bonus. Foran 2004-05-sesongen er jeg nok 100 prosent motivert. Skaden gjør meg kanskje enda mer motivert, sa Kjetil André Aamodt, som brakk den høyre ankelen under treningskjøring i går.

Aamodt fryktet karrieren var over da han lå og vred seg i smerter på isbreen i Sölden. For smertene var sterke etter at han i 60-70 kilometer i timen på dårlig snø og god sikt hektet og falt ned på høyre ankel og kne.

- Jeg skrek som en gris og fryktet at det var slutt med skisport for meg. For det gjorde så fryktelig vondt i kneet. Heldigvis viste undersøkelsene at kneet er i orden, fortalte 32 år gamle Aamodt, som møtte norsk og østerriksk presse i Innsbruck torsdag.

Professor Wolfgang Hackl ved Universitetssykehuset i Innsbruck sa at Aamodt var heldig som reddet kneet.

- Skaden ville blitt langt mer alvorlig og langvarig med et ødelagt kne. Går alt som vi tror, er han tilbake på ski om seks til åtte uker, sa Hackl, som opererte Aamodt onsdag kveld.

- En kneskade ville trolig for alltid gitt meg smerter under kjøring. Da hadde jeg gitt meg. For å kjøre med smerter har ingen hensikt, sa han.

Mandag eller tirsdag reiser Aamodt hjem til Norge hvor han vil få videre oppfølging av det medisinske støtteapparatet på Toppidrettsentret. Deretter søker Aamodt varmere strøk.

- Jeg reiser nok til leiligheten i Monaco. Det er ingen vits å sitte i 20 kuldegrader i Norge, mente Aamodt, som har hatt få skader i en lang karrieren. Han sto foran sin 15. sesong da uhellet var ute onsdag.

- Litt rart er det med så få skader. I alle år har det hele tiden vært snakk om marginer.

I vinter får han anledning til å følge alpinsirkuset fra sidelinjen. For dette blir hans lengste avbrekk i karrieren.

- Interessant kan det også bli å følge med de andre, sa Aamodt, som kanskje også får tid til å gjøre unna examen artium. For det har han ikke hatt tid til tidligere.

(NTB)

DRAMATISK: Kjetil Aamodt slapp unna med et ankelbrudd da han falt i Sölden i går. I dag er han optimist.
OPTIMIST:</B> Kjetil Aamodt var i godt humør på sykesenga i Innsbruck i dag.