SKRIVER IKKE: Harry Redknapp, her med sønnen Jamie, har forklart i avhør at han ikke har sett en lønnsslipp på 10 år og aldri bryr seg om kontoutskrifter. Slikt får han hjelp til. Foto REUTERS/Suzanne Plunkett
SKRIVER IKKE: Harry Redknapp, her med sønnen Jamie, har forklart i avhør at han ikke har sett en lønnsslipp på 10 år og aldri bryr seg om kontoutskrifter. Slikt får han hjelp til. Foto REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

- Jeg skriver som en 2-åring og kan ikke stave

Redknapp får hjelp med Spurs-lagoppstillingen.

(Dagbladet): Snart er Harry Redknapp ferdig med den første av to uker satt av til skattesvik-rettssaken mot ham i Southwark Crown Court.

64-åringen er tiltalt for skattesvik, påtalemyndigheten mener fotballtreneren unndro 1,7 millioner kroner på en Monaco-konto fra beskatning mens han var Portsmouth-manager.

I går ville Spurs-managerens forsvarer vise at 64-åringen slett ikke er en proff forretningsmann, slik aktoratet har hevdet.

Derfor ble det spilt av et opptak av et politiavhør der Redknapp innrømmer at han ikke har noen kontroll over sin personlige økonomi.

Har aldri sendt en sms Årsaken er at han ikke skriver, verken tall eller bokstaver, skriver Daily Telegraph og The Independent.

- Jeg har et stort problem. Jeg kan ikke skrive, så jeg sparer aldri på noe. Jeg er med skam å melde den mest uorganiserte personen i verden. Jeg kan ikke bruke en PC, jeg vet ikke hva en e-post er. Jeg har aldri sent en faks og aldri sendt en tekstmelding, sier Redknapp i avhøret.

Tottenham-sjefen sier han har en bokfører som fikser alt for ham, til og med sjekker skrives ut for Redknapp og kona.

- Jeg har aldri skrevet et brev i mitt liv. Jeg skriver som en 2-åring og jeg kan ikke stave. Snakk med hvem som helst i fotballklubben, jeg skriver ikke. Jeg kan ikke engang fylle inn en lagoppstilling, sier Redknapp.

Gave eller bonus? For å underbygge hvor dårlig han er med papirer forteller fotballtreneren at han ikke visst at han fikk en bonus på nesten 700 000 kroner av Tottenham etter at klubben nådde Carling Cup-finalen i 2009.

Og han oppdaget aldri selv at avisa The Sun ikke betalte honaror for Redknapps avisspalter over et halvannet år.

HJALP REDKNAPP: Milan Mandaric sier hans tidligere manager i Portsmouth fikk noen millioner av ham som en vennetjeneste. Foto: AFP/ JUSTIN TALLIS
HJALP REDKNAPP: Milan Mandaric sier hans tidligere manager i Portsmouth fikk noen millioner av ham som en vennetjeneste. Foto: AFP/ JUSTIN TALLIS Vis mer

Det har kommet fram i retten at Redknapp selv dro til Monaco for å åpne en konto, oppkalt etter bikkja Rosie, der tidligere Portsmouth-eier Milan Mandaric dyttet inn nesten 300 000 dollar.

Redknapp har hevdet utbetalingen var en bonus han opptjente etter salg av Peter Crouch med gevinst, og at Mandaric fortalte at pengene var ferdigskattet.

Den serbiske klubbeieren har en annen historie, at Redknapp fikk pengene som en venn som trengte hjelp til investeringer. Tidligere i uka har Redknapp uttalt at han tror mistankene mot ham skyldes cockney-dialekten.

Watford i kveld Begge to nekter straffskyld i saken, og Redknapp forteller at han og Mandaric ble uvenner i 2005 fordi klubbeieren var misunnelig på oppmerksomheten manageren fikk i Portsmouth. For å vise hvor lite penger betyr for ham, hevder Redknapp at han takket nei til en sluttpakke på omlag 1,8 mill. kroner.

- Jeg ble større enn klubben, og han likte det ikke, sier Redknapp.

Det er ventet at Redknapp er tilbake på Tottenham-benken under FA-cupkampen borte mot Watford i kveld.

UVENNER: Redknapp sier han fikk nok av Portsmouth-styreformann Milan Mandaric tidlig i 2005. Foto: AP Photo/Haydn West
UVENNER: Redknapp sier han fikk nok av Portsmouth-styreformann Milan Mandaric tidlig i 2005. Foto: AP Photo/Haydn West Vis mer