Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skuffet og sviktet meg selv

Berbatov ligger våken om natta på grunn av presset i United.

I FRAMGANG: Dimitar Berbatov satte inn sitt andre mål for sesongen mot Stoke, og mener han har fått en bedre start på denne sesongen enn den forrige. Bulgareren synes ikke han taklet presset godt i debutsesongen for Manchester United. Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
I FRAMGANG: Dimitar Berbatov satte inn sitt andre mål for sesongen mot Stoke, og mener han har fått en bedre start på denne sesongen enn den forrige. Bulgareren synes ikke han taklet presset godt i debutsesongen for Manchester United. Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet.no): Dimitar Berbatov hadde et svært vellykket innhopp for Manchester United mot Wolfsburg i Champions League denne uka.

United slet voldsomt de første tjue minuttene med en småskadet Michael Owen og Wayne Rooney på topp, men etter Berbatovs inntreden snudde britene på kampbildet og ordnet til slutt også seier og tre poeng.

Men Berbatov i rødt har ikke vært en suksesshistorie fra starten av. Førstesesongen etter 300 millionersovergangen fra Tottenham var skuffende i manges øyne, og bulgareren har måttet tåle mye kritikk. Og Berbatov mener også selv at han mislyktes i sin første sesong.

- Jeg var skuffet over meg selv. Jeg trenger å få sagt det. Jeg var under mye press, og kanskje sviktet jeg meg selv. Jeg tror jeg så gjerne ville vise meg for supporterne, sier spissen ifølge Guardian.

- Man må huske at de er vant til Best, Charlton, Cantona. Jeg er bare Dimitar. Jeg fikk mange målgivende, men jeg må score flere mål, sier han.

Ligger våken om natta
Berbatov puttet 11 på 34 ligakamper forrige sesong, og det var ikke nok til å overbevise alle.

For mange United-fans tippet det over i straffeduellen mot Everton i FA-cupsemifinalen på Wembley, da Berbatov som en av de rutinerte stjernene leverte det som best kan beskrives som en karikatur på Berbatovs egne verste sider - et nonsjalant og kraftløst straffespark, og en ball som omtrent trakk på skuldrene på vei fram mot målvaktens enkle beinparade.

Tidligere Manchester United-manager Tommy Docherty kom med en av de kraftigste slagsidene da han kalte Berbatov mutt, uinteressert, og mente bulgareren kunne pådratt seg skader i en spørrekonkurranse.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør feil noen ganger. Kanskje handler det om flaks, kanskje er det meg. Hvem vet? Jeg har ligget våken om natta og tenkt på hva jeg skulle gjort annerledes. Jeg hadde for mye nerver, og det er mitt ansvar, sier bulgareren.

Må forandre seg
Samtidig innrømmer Dimitar Berbatov at han har et kroppspråk som stiller ham lagelig til for hogg blant kritiske supportere. Selv om han har nilest statistikken som viser at han løp fjerde mest av Manchester United-spillerne på fotballbanene i fjor.

- Det er min feil, ikke supporternes. Det er jeg som må forandre meg. Manchester United er deres klubb, og de har behandlet meg perfekt siden jeg kom hit, sier Berbatov.

- Jeg er mer fornøyd med det generelle spillet mitt allerede denne sesongen. Jeg føler jeg er bedre integrert i laget. Jeg er sterkere, og i mye bedre form. Men jeg skulle fortsatt ønske jeg kunne score mer, sier spissen.

PS! Alex Ferguson ga de nevnte supporterne en liten gladnyhet i dag, da det viser seg at Michael Owens strekkskade neppe er så alvorlig som fryktet.

- Vi regner med å ha ham tilbake til kampen mot Bolton (17. oktober). Han er definitivt ikke ute i tre uker, sier Fergie.

Les også:
Derfor elskes Berbatov
Derfor hates Berbatov

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling