Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle avgjort

Thorstein Helstad depper etter å ha misbrukt kjempesjansen Brann hadde til å tette luka framover til Rosenborg. Men Helstad og Brann tror fortsatt det er mulig å ta igjen trønderne.

Branns angrepsfunn - og eliteseriens toppscorer - skulle bare klemmen ballen i nota etter en drøy time og sikre en fortsatt levende eliteserie, etter å ha ydmyket RBK-forsvaret med det karakteristiske rykket som gjør ham så aktuell for proffspill i utlandet.

Han bommet på målet. Men tror fortsatt det er mulig å hindre RBKs niende strake seriegull.

God tid

- Jeg hadde god tid til å plassere ballen i mål, og skjønner ikke hvordan jeg kunne bomme der. Alt ble liksom så halvveis, forklarer Thorstein Helstad.

- Med scoring der ville vi sannsynligvis vunnet kampen. Kanskje er det manglende rutine fra min side som gjør at jeg ikke er kald nok. Men typisk er det i alle fall at Rosenborg karrer til seg poeng. Det ser ut som om de alltid har marginene på sin side, utdyper 23-åringen.

Perfekt start

For i går var starten perfekt for de røde:

RBK-backen Christer Basma beiner ballen i eget mål allerede etter 34 sekunder. Og til tross for at det var var over 89 minutter igjen av ordinær tid var 15000 gale bergensere sikre på at Brann skulle tukte serielederen ...

Men RBK er tross alt RBK.

De er gode.

Og de taper sjelden.

Derfor var det likesom som forventet da Roar Strand utliknet med et tupp i krysset allerede etter ti minutter.

Derfra og ut var det fortsatt masse spenning, underholdning og målsjanser.

Aller nærmest var den unge Brann-innbytteren Azar Karadas. Men RBK-keeper Arni Gautur Arason reddet på strålende vis headingen fra fire meter. Scoring der ville sendt en gulldunst over Bergen iallfall i et par uker framover.

- RBK kan snuble

Poengdelingen var naturligvis Brann mest skuffet over.

Men alle i rødt tror fortsatt det er mulig å ta igjen gjengen fra Lerkendal.

- RBK kan snuble. Klart de kan det. Iallfall er vi nødt til å ha trua på det. Vi gir ikke opp og fortsetter til det svart på hvitt er umulig å ta igjen Rosenborg, lover Helstad.

- Mestertakter

Brann-trener Teitur Thordarson var deprimert over poengdelingen - men godt fornøyd med gutta.

- Hvis RBK er et gull-lag, så er det mestertakter over det vi leverte i dag. For vi var nærmest seieren. Med små marginer kunne Helstad scoret to i dag. I mine øyne er han like god som Rune Lange og John Carew. Og han skal hjelpe oss til å henge med i gullkampen en stund til, oppsummerer islendingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media