- Jeg skulle bare stått

Keeper-Østbø om feilvurderinga som kostet Norge gruppeseieren.

I ALLER SISTE SEKUND: Idet de italienske gutta reiste seg fra målfeiringa, blåste dommeren av kampen mellom Norge og Italia i Tel Aviv i kveld. Arild Østbø var lei seg for feilvurderinga som kostet Norge gruppeseieren i siste sekund.Foto: REUTERS/Nir Elias
I ALLER SISTE SEKUND: Idet de italienske gutta reiste seg fra målfeiringa, blåste dommeren av kampen mellom Norge og Italia i Tel Aviv i kveld. Arild Østbø var lei seg for feilvurderinga som kostet Norge gruppeseieren i siste sekund.Foto: REUTERS/Nir EliasVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): Arild Østbø var den store helten i mer enn nitti minutter i Tel Aviv i kveld. Etter flere fantastiske redninger holdt han nullen mot storfavoriserte italienere, og da Stefan Strandberg scoret på straffe 37 sekunder før full tid, så det ut som om Østbø kunne ta æren for et par poeng til.

Men så, langt inn i overtida, sekundet før dommeren skulle blåse av, feilberegnet Østbø et høyt innlegg fra høyrekanten. Med keeperen på bærtur fikk innbytter Andrea Bertolacci en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet.

Feilvurdering
- Det er en høy ball som har godt med skru på. Jeg har ikke sett det i ettertid, så jeg vet ikke helt hva som skjer, men sett i ettertid skulle jeg bare stått, det er ingen tvil om det. Det er bare en feilvurdering, sier Østbø til Dagbladet etter kampen.

For selv en praktkamp blir ødelagt etter én dårlig involvering. Når den skjer på overtid og den samtidig koster laget en gruppeseier i U21-EM og to poeng, blir følelsen etter kampen ganske rar.

- Vanskelig å sette ord på det, det er en rar følelse. Det er godt vi er videre, så får vi være fornøyd med det. Jeg kan ikke være for skuffa, vi er kommet til en semifinale uansett, sier Østbø.

Fornøyd
- Det gikk jo egentlig ganske bra fram til det siste halve minuttet, da har jeg den involveringen som ikke var så bra, og da ble det mål. Det er sånn det er å være keeper. Gjør du feil, blir du hardt straffet, og det skjedde da. Men jeg er fornøyd med de redningene jeg hadde i første omgang.

Norge spiller semifinale i U21-EM i Netanya lørdag. Motstanderen der blir klar i morgen, men det er allerede nå sikkert at det blir enten Nederland eller Spania.