Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle gjerne blitt nummer sju

Northug etter sjetteplassen.

PASSE FORNØYD: Northug er med i toppen av Ski tour Canada etter den første sprinten i Gatineau, men skulle gjerne unngått finaleheatet for å spare mest mulig krefter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PASSE FORNØYD: Northug er med i toppen av Ski tour Canada etter den første sprinten i Gatineau, men skulle gjerne unngått finaleheatet for å spare mest mulig krefter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

GATINEAU (Dagbladet): Petter Northug dominerte i prologen og vant den, herjet med konkurrentene i kvartfinalen og semifinalen, men var merkelig passiv i finalen. 

Da det siste målfotoet var analysert sto Northug igjen med sjette og sisteplass i finalen. 

- Du føler vel at jobben er gjort litt når du står på startstreken i finalen. Det er så lite som skiller en sjetteplass og en førsteplass, så jeg skulle gjerne blitt nummer sju, forteller Northug selv etter løpet.

Best betalt for sju I Ski Tour Canada handler alt om å skaffe seg flest mulig bonussekunder før avslutningen i Canmore neste uke. Med sjetteplassen fikk Northug med seg 42 bonussekunder. 

Det var den ikke verdt, mener han. 

- Jeg føler fortsatt at den sjuendeplassen er den som er best betalt, når du slipper å gå et heat, sier Northug. 

Sjuendeplassen i sprinten gir altså 40 bonussekunder, bare to færre enn det Petter karret til seg. Og da slapp Teodor Pettersson, som fikk sjuendeplassen, å gå en knallhard finale over tre drøye minutter. 

Den viktige prologen Men om finaleplassen til Petter var bortkastet med tanke på bonussekunder, var prologseieren dessto viktigere. 

- Prologene her blir jo viktigere enn vanlige verdenscup-prologer i og med at du tar med deg tida fra den videre. Får du åtte sekunder ned til nummer tredve, så er det åtte sekunder som det er godt å ha med seg. Når du i tillegg plukker 42 sekunder i bonus, så blir det jo litt, sier Northug. 

Med det perspektivet var dagens store vinner, bortsett fra Sergej Ustjugov som viste fryktinngytende form og vant sprinten, Emil Iversen. 

Northugs romkamerat ble nummer åtte, fikk 38 bonussekunder, og slapp unna med å gå to heat i tillegg til prologen. 

- Det var veldig greit at jeg ikke gikk til finalen. De gangene jeg har kommet til en finale så har jeg vært sliten dagen etterpå, så jeg tror jeg kan si meg bra fornøyd. Det er sammendraget her som teller for meg, sier Iversen.  

Ski Tour Canada fortsetter med fellesstarter i Montreal i kveld.