- Jeg skulle gjerne blitt nummer sju

Northug etter sjetteplassen.

PASSE FORNØYD: Northug er med i toppen av Ski tour Canada etter den første sprinten i Gatineau, men skulle gjerne unngått finaleheatet for å spare mest mulig krefter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PASSE FORNØYD: Northug er med i toppen av Ski tour Canada etter den første sprinten i Gatineau, men skulle gjerne unngått finaleheatet for å spare mest mulig krefter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GATINEAU (Dagbladet): Petter Northug dominerte i prologen og vant den, herjet med konkurrentene i kvartfinalen og semifinalen, men var merkelig passiv i finalen. 

Da det siste målfotoet var analysert sto Northug igjen med sjette og sisteplass i finalen. - Du føler vel at jobben er gjort litt når du står på startstreken i finalen. Det er så lite som skiller en sjetteplass og en førsteplass, så jeg skulle gjerne blitt nummer sju, forteller Northug selv etter løpet.

Best betalt for sju I Ski Tour Canada handler alt om å skaffe seg flest mulig bonussekunder før avslutningen i Canmore neste uke. Med sjetteplassen fikk Northug med seg 42 bonussekunder. 

Det var den ikke verdt, mener han. 

- Jeg føler fortsatt at den sjuendeplassen er den som er best betalt, når du slipper å gå et heat, sier Northug. Sjuendeplassen i sprinten gir altså 40 bonussekunder, bare to færre enn det Petter karret til seg. Og da slapp Teodor Pettersson, som fikk sjuendeplassen, å gå en knallhard finale over tre drøye minutter. 

Den viktige prologen Men om finaleplassen til Petter var bortkastet med tanke på bonussekunder, var prologseieren dessto viktigere. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer