- Jeg skulle gjerne vært på banen

Gro Hammerseng-Edin ønsker venninnene lykke til.

- LYKKE TIL: Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin jobber for TV 2 i håndball-VM. I dag fulgte hun landslagets forberedelser til Tyskland-kamp i kveld. Etter økta benyttet hun sjansen til å hilse på venninnene. Her ved Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem
- LYKKE TIL: Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin jobber for TV 2 i håndball-VM. I dag fulgte hun landslagets forberedelser til Tyskland-kamp i kveld. Etter økta benyttet hun sjansen til å hilse på venninnene. Her ved Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Gro Hammerseng-Edin (35) spilte 167 landskamper og scoret 631 mål før hun ga seg på landslaget i 2010.

Nå er hun i VM som en del av TV 2s ekspertpanel - og til Dagbladet kommer Larvik-spilleren med en innrømmelse:

- Jeg skulle gjerne vært på banen i kveld, sier Hammerseng-Edin med et lurt smil.

Norge møter nemlig Tyskland til åttedelsfinale i VM i kveld klokka 20.30. Den tidligere landslagsstjerna satt på en stol og fulgte håndballjentenes siste treningsøkt i en sidehall i Arena Nord i formiddag.

Klem Etter økta fikk hun klemmer av Nora Mørk og Heidi Løke - og Hammerseng-Edin fikk gitt noen siste lykkeønskninger før kvelden.

EKSPERT: Gro Hammerseng-Edin er en del av TV 2s ekspertpanel i håndball-VM. Her er hun med TV 2-kollega Randi Gustad. Foto: Bjørn Langsem
EKSPERT: Gro Hammerseng-Edin er en del av TV 2s ekspertpanel i håndball-VM. Her er hun med TV 2-kollega Randi Gustad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg skulle gitt alle sammen en klem, hvis jeg hadde sjansen. Dette er gode venninner av meg, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

- Flere av dagens spillere er jo lagvenninner eller tidligere lagvenninner. Det er gøy å følge de inn mot viktige kamper som i kveld. Det er jo sånne kamper alle håndballspillere drømmer om å spille året rundt, sier 35-åringen.

Hammerseng-Edin er selv aktuell med et Larvik-lag som forventer gull i hjemlig serie og en god plassering i Champions League.

- Kribler Etter dagens treningsøkt i den danske kystbyen, kommer hun med en liten erkjennelse:

- Jeg må innrømme at jeg gjerne skulle vært utpå på banen i dag. Det kribler i kroppen og håndball er jo en stor del av meg. Det er jo jobben min også, sier hun.

LAGVENNINNER: Hammerseng-Edin hilste på Nora Mørk etter dagens trening. Begge spiller i Larvik. Foto: Bjørn Langsem
LAGVENNINNER: Hammerseng-Edin hilste på Nora Mørk etter dagens trening. Begge spiller i Larvik. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hammerseng-Edin legger til:

- Men det er flere år siden jeg sa stopp nå. Jeg kan ikke gå rundt og angre på det, men samtidig frister det veldig å spille på Norge. Jeg måtte prioritere, og har forlenget karrieren min på grunn av at jeg sa nei til landslaget, sier hun, som sammen med kona Anja Hammerseng-Edin har sønnen Mio.

- Hvordan stoppe Tyskland i kveld?

- Jeg tror det blir som alle andre håndballkamper for Norge. De må spille sitt eget spill. Tyskland har gode skyttere, men Norge har et bedre lag. Norge vinner kampen hvis de klarer å utnytte sine styrker, sier Hammerseng-Edin.

Usikker Molid Norges forsvarssjef og Gros lagvenninne i Larvik, Mari Molid (25) trente ikke med resten av laget i formiddag. Molid slet med en kjenning i kneet.

KLEM: Hammerseng-Edin og Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem
KLEM: Hammerseng-Edin og Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg håper jo alt går bra med Mari. Hadde det var jeg som satt der på sykkelen, så hadde mange kanskje tenkt at det var for å spare meg inn mot kampen. Men når Thorir sier det er på grunn av kneet, så er ikke det gode nyheter. Mari er viktig for laget, og jeg håper hun er på banen veldig snart, sier Gro Hammerseng-Edin.

Thorir Hergeirsson sa følgende til Dagbladet og øvrig norsk presse etter dagens økt.

- Mari Molid fikk en kjenning i kneet under oppvarming. Hun er usikker til kampen og vi vil ikke ta noen sjanser. Vi får se, sier Hergeirsson.

- Hva kan du si om hennes VM-innsats så langt?

- Hun har vært en av våre bedre spillere. Defensivt er hun viktig for laget, sier Hergeirsson.

Norge - Tyskland spilles i kveld klokka 20.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer