-  Jeg skulle hatt rødt kort

Fernando de Ornelas slapp unna det røde kortet etter å ha plantet albuen i bakhodet på Allan Gaarde. Etter kampen la han seg flat og ba Gaarde om unnskyldning.

SKIEN (Dagbladet): -  Jeg skulle hatt rødt kort. Adrenalinet tok overhånd. Det første jeg gjorde da kampen var over, var å be Gaarde om unnskyldning, sier en angrende de Ornelas til Dagbladet.

-  Jeg er veldig lei meg. Som personlig kristen skal jeg ikke gjøre slikt. Det er garantert siste gangen det skjer.

63 minutter ut i kampen løper Gaarde i de Ornelas, og det blir ørlite kroppskontakt. Mens ballen er et annet sted snur de Ornelas seg og gir Gaarde et slag i nakken med albuen. Dansken går i bakken og blir liggende.

-  Uflaks for oss at dommeren ikke ser det. Han har bedt om unnskyldning tre ganger, og det er fair nok. Men jeg er forbannet på at dommeren ikke ser det, sier Gaarde, som oppfattet situasjonen slik:

-  Roligheten selv

-  Vi løper tilfeldig i hverandre. Han blir irritert, og mens jeg løper videre slår han albuen i bakhodet mitt. Det er selvfølgelig rødt kort. Men når ingen av dommerne ser det, hjelper det så lite.

Tre minutter etter slaget ble de Ornelas plukket av banen av Odd-trener Arne Sandstø.

Det var imidlertid ikke fordi det kokte i topplokket på Odd-spilleren.

 SUSPENDERES:  Mye tyder på at Fernando de Ornelas (t.h.) får en straff fra NFF i etterkant av slaget mot Vikings Allan Gaarde. Her er han i aksjon mot Peter Kopteff. Foto: Torbjørn Berg
SUSPENDERES: Mye tyder på at Fernando de Ornelas (t.h.) får en straff fra NFF i etterkant av slaget mot Vikings Allan Gaarde. Her er han i aksjon mot Peter Kopteff. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

-  Han hanglet litt, og var ikke bevegelig nok.

-  Så byttet hadde ikke noe å gjøre med at det kokte?

-  Er den én spiller jeg ikke ville byttet på grunn av noe sånt, er det Fernando. Han er roligheten selv.

-  Frykter du at NFF vil reagere i etterkant?

-  Ikke i det hele tatt. Den eneste grunnen til det må i så fall være at dere lager en svær sak ut av det, sier Sandstø.

Så ikke slaget

Etter Odds 1-0-seier var Viking-spiss Egil Østenstad inne i garderoben til dommer Terje Hauge i mange minutter. Der diskuterte de en annen episode hvor Viking følte seg bortdømt: Da Bjørn Dahl gikk i bakken innenfor 16-meteren i duell med Somen Tchoyi i første omgang.

Viking skrek på straffe - Hauge vinket spillet videre.

I den situasjonen føler Hauge at han tok en riktig avgjørelse. Han er mer i tvil om episoden med Gaarde og de Ornelas.

-  Dessverre hadde jeg blikket på ballføreren, og så ikke situasjonen. Både kapteinen (Hangeland) og Gaarde gjorde meg oppmerksom på at noe hadde skjedd, men verken jeg, assistentdommerne eller fjerdedommeren så det.

Hauge bestemmer seg for om han vil rapportere saken til NFF etter at han har gått gjennom kampvideoen. Ettersom han ikke så situasjonen, risikerer de Ornelas at forbundet griper inn i etterkant - slik de gjorde med Bernt Hulsker da han ga Peter Werni en knyttneve i ryggen. Det endte med en kamps karantene for VIF-spissen.

-  Kommer det rapport fra Hauge, vil vi se på videoen. Det kan komme en reaksjon, men slikt tar minst tre uker, sier NFFs fagsjef Thor Grønnerød .

Det var uansett ikke bare albuen i nakken som sved for Gaarde og Viking i går. Etter 1-0-tapet glapp trolig sjansen på gullet. 1. omgang var jevnspilt, men Viking trykket voldsomt for utlikning etter pause. Både Nhleko og Gaarde hadde store sjanser, men enten sto banens beste Rune Jarstein i veien - eller tverrliggeren, da Gaarde fikk skyte fra kort hold ett minutt før slutt.

Sju av åtte

-  Det var enveiskjøring etter pause, mener Vikings bestemann Brede Hangeland.

Oliver Occean var derimot svært effektiv, og scoret på sin eneste sjanse i kampen da han headet inn seiersmålet etter strålende forarbeid av de Ornelas.

-  Det føles godt å være tilbake. Ett mål på én sjanse er vel ikke så dårlig, gliste Odd-spissen.

Odd har vunnet sju av åtte kamper etter ferien - og klatret fra siste- til sjetteplass.