Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle helst ha vunnet, men nå har jeg alt i egne hender

Remis for Carlsen.

LEDER FORTSATT: Magnus Carlsen spilte sin annen remis på rad i den nederlandske storturneringen i sjakk fredag. Han forsvarte ledelsen i turneringen. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL
LEDER FORTSATT: Magnus Carlsen spilte sin annen remis på rad i den nederlandske storturneringen i sjakk fredag. Han forsvarte ledelsen i turneringen. Foto: EPA/KOEN VAN WEEL Vis mer

Magnus Carlsen spilte sin annen remis på rad i den nederlandske storturneringen i sjakk fredag. Han forsvarte ledelsen i turneringen.

I partiet etter hviledagen torsdag, tok det lang tid før Carlsen og Vachier-Lagrave ble enige om å legge stridsøksen ned og avtale remis.

- Jeg er ikke så fornøyd med det. Jeg hadde sjansen, men jeg vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes. Det er sånt som skjer, sa Carlsen til TV 2 etter kampen.

Carlsen med hvite brikker hadde lenge et overtak, men klarte aldri å utnytte det mot franskmannen. Motstanderen er rangert som nummer 13 i verden.

- Han forsvarer seg bra, ser taktiske ting bra, sa Carlsen.

Verdensmesteren leder fortsatt turneringen med åtte poeng, men Wesley So er kun 0,5 poeng bak 24-åringen.

- Det blir spennende. Jeg skulle helst ha vunnet, men jeg har fortsatt alt i egne hender.

Spillerne har to kamper igjen før turneringen er over.

Lørdag spiller Carlsen i svart mot kineseren Ding Liren.

(NTB)