BRODERFOLK: Danskenes landslagssjef Morten Olsen mener det lyves om Norges spillestil, og håper broderfolket også lykkes i å gå til EM-sluttspillet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
BRODERFOLK: Danskenes landslagssjef Morten Olsen mener det lyves om Norges spillestil, og håper broderfolket også lykkes i å gå til EM-sluttspillet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

- Jeg skulle ønske at Norge og Danmark gikk til EM

Danmark-Olsen mener det lyves om Drillos stil.

(Dagbladet): Han har stemplet John Arne Riise som Norges svakhet, han mener at Danmark på sitt dårligste likevel skulle slått Norge på Ullevaal i mars.

Og han ville stoppe Norges lange innkast med en ny offsideregel.

Nå har Morten Olsen plutselig snudd om, ifølge Politiken er danske landslagssjefen klar på at han håper Norge går til EM i Polen og Ukraina neste sommer.

Sammen med Danmark, selvsagt.

Sympatisk
- Jeg skulle ønske at Norge og Danmark gikk til EM, men jeg tror ikke at begge land kommer med, sier Olsen.

Men hvorfor i alle verden håper han Norge klarer det? Det var spørsmålet som ifølge B.T kom på gårsdagens pressemøte.

- Har jeg sagt at jeg ikke liker den typen fotball? Det er en oppfatning som kommer fra 90-tallet. En gang i mellom er jeg et sympatisk menneske, og det holder jeg fast på. Norge er mer eller mindre et broderfolk, sier Olsen.

Han tror danskene kommer til å dominere spillet ute på banen i kveld, men roser Drillos evne til å få det beste ut av de norske spillerne.

- Det er et lag som aksepterer sine begrensninger. Laget har typer som Tettey, som egentlig ikke er en norsk type spiller, men som aksepterer at han må spille som Drillo iil, sier Danmark-Olsen og er ikke lenger så voldsomt generøs.

INGEN NORSK TYPE: Alexander Tettey har innordnet seg Drillo-stilen, mener danskenes trener. Foto: Erlend Aas / Scanpix
INGEN NORSK TYPE: Alexander Tettey har innordnet seg Drillo-stilen, mener danskenes trener. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Drillo har fått sine spillere til å akseptere sin måte å spille på. Det er en måte som kanskje våre spillere ikke kunne tenkt seg å spille på, en meget kompakt måte å spille på, sier Olsen.

Løgn om Norge I Ekstrabladet utdyper Danmark-sjefen, han avliver myten om at Drillos menn bare slår langt.

- Nå er det ikke et spørsmål om utvikling, men om å vinne fotballkamper. Det har Drillo klart. Norge spiller ikke med lange baller som på 90-tallet, de spiller en helt annen type fotball, sier Olsen.

Han mener både Norge og Danmark er tydelig i måten å spille på.

- De etiketter som er påklistret nordmennene lyver i hvert fall, sier Olsen.

Norge har ikke vært i et sluttspill på 11 år og den danske landslagssjefen frykter at verken danskene eller Norge vil toppe gruppe H. Han holder gruppeleder Portugal som klar favoritt.

- Portugal er vanskelig å knekke. De har de beste spillerne og det beste laget. Spesielt etter at de fikk ny trener har de fått mer struktur på laget. Men det er ikke dermed sagt at Norge eller Danmark ikke kan bli nummer én. Vi kan i hvert fall selv avgjøre det, sier Olsen.