TO STERKE PERSONER: Shebby Singh (t.h) sier han og Henning Berg er de to som sammen skal sikre Blackburn en ny Premier League-sjanse. Foto: AP / Jon Super / Scanpix
TO STERKE PERSONER: Shebby Singh (t.h) sier han og Henning Berg er de to som sammen skal sikre Blackburn en ny Premier League-sjanse. Foto: AP / Jon Super / ScanpixVis mer

- Jeg skulle ønske du ikke stilte meg det spørsmålet

Shebby Singh om Bergs ultimatium.

(Dagbladet): Han er Blackburn-sjefen som sa at Morten Gamst Pedersen ikke lenger kan løpe.

Shebby Singh er såkalt global rådgiver for Blackburns indiske eiere, og har en tendens til å si det han tenker rett ut.

Tenker bare positivt I går stilte 52-åringen opp for fotografene sammen med Henning Berg, Rovers' nye manager, som imponerte malaysieren voldsomt i jobbintervju.

Både Singh og Berg er krystallklare på målet for Blackburn: Opprykk til Premier League. Men hva skjer dersom nordmannen ikke lykkes med å få laget fra Ewood Park opp på første forsøk?

- Jeg skulle ønske at du ikke stilte meg det spørsmålet. Vi kan ikke tenke på det. Det vi har nå er to sterke enkeltpersoner, som bare tenker positivt og bare på suksess, sier Singh til Daily Telegraph.

De to «sterke personene» er ifølge Singh ham selv og Berg, og de skal jobbe tett sammen framover.

Opprykk minimum - Opprykk er minimum for oss, og det maksimale. Det kan vi ikke få understrekt nok, men det viktigste er at Henning ønsker presset velkommen. Han ønsker seg utfordringen, sier Singh i Telegraph-intervjuet som er titlet slik:

«Skaff oss opprykk eller få sparken».

The Independent skriver også at det er «Premier League eller fyken» for nordmannen, og Singh bekrefter at Berg er inneforstått med krav om umiddelbar poengfangst.

- Han satt ikke foran oss og sa «Jeg trenger tre år på å bygge et lag». Han sa «Jeg vet hva dere vil ha, og jeg vil være mannen som skaffer det til dere», sier Singh.

30 prosent tilskuersvikt Daily Mail skriver at Bergs kontrakt betyr lite dersom laget ikke er blant de tre som neste år kan nyte godt av Premier League-penger.

- Tilskuertallet har falt med 30 prosent i Championship, på tross av de har brukt 15 millioner pund på nye spillere. Derfor vet Venky's (eiernr) at det er potensielt katastrofalt med en ny sesong utenfor toppdivisjonen, skriver avisa.

Til Dagbladet sier den tidligere Norge-kapteinen at spillerstallen er god, og at det derfor er naturlig å sikte mot Englands ypperste divisjon.

- Er du forberedt på å få sparken dersom dere ikke rykker opp på første forsøk?

- Jeg har skrevet under for to og et halvt år. Jeg må bare gjøre det beste mulig. Hva som skjer vil tida vise. At jeg gjør en god jobb er det viktigste, sier Berg til Dagbladet.

BERG ØNSKER SEG PRESS: Henning Berg forsikret Blackburn-ledelsen om at han er mannen som skaffer klubben opprykk, forteller rådgiver Singh. Foto: AP  /Jon Super / Scanpix
BERG ØNSKER SEG PRESS: Henning Berg forsikret Blackburn-ledelsen om at han er mannen som skaffer klubben opprykk, forteller rådgiver Singh. Foto: AP /Jon Super / Scanpix Vis mer