Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle ønske jeg hadde det lille ekstra Kjetil har

Lund Svindal med årets dårligste utfornotering.

IKKE HELT I FLYTSONEN: - Det er et helt ok løp, men jeg mangler det Kjetil har om dagen. Det å utligne tiden til startnummer 1, det er jækla godt kjørt. Jeg skulle ønske jeg hadde det lille ekstra han har akkurat nå. Det er digg når man har den flyten. Når man er i form er man bedre på alt, også det å unngå feil, sier Lund Svindal. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
IKKE HELT I FLYTSONEN: - Det er et helt ok løp, men jeg mangler det Kjetil har om dagen. Det å utligne tiden til startnummer 1, det er jækla godt kjørt. Jeg skulle ønske jeg hadde det lille ekstra han har akkurat nå. Det er digg når man har den flyten. Når man er i form er man bedre på alt, også det å unngå feil, sier Lund Svindal. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVITFJELL (Dagbladet): Mens Kjetil Jansrud kjørte inn til en del førsteplass og karrierens første verdenscup-seier i utfor, måtte Aksel Lund Svindal ta til takke med en femteplass.

Den slags plasseringer holder ikke om han skal klare å ta sammenlagtseieren fra østerrikske Marcel Hirscher, og 32-åringen sier til Dagbladet at han gjerne skulle hatt formen til lagkamerat Jansrud inn i sesongens fire siste fartsrenn.

- Det er et helt ok løp, men jeg mangler det Kjetil har om dagen. Det å utligne tiden til startnummer 1, det er jækla godt kjørt. Jeg skulle ønske jeg hadde det lille ekstra han har akkurat nå, sier Lund Svindal.

- Det er digg når man har den flyten. Når man er i form er man bedre på alt, også det å unngå feil.

Ikke godt nok Med 45 poeng ligger fortsatt nordmannen hårfint bak Hirscher i sammendraget. Han er selv klar på at femteplasser ikke er nok om han skal ha håp om å kunne løfte sin andre «kule» ved sesongslutt.

- Jeg bør helst kjøre bedre enn femteplasser. Det er ikke dårlig, men 100 poeng per renn er bedre. Jeg må kjøre bedre for å sette press på Hirscher, sier han.

Selv om Lund Svindal selv gjerne skulle hatt litt ekstra å gi, er Jansrud helt klar på at han forventer kamp fra lagkameraten i de resterende rennene.

- Jeg må kanskje finne meg i å være favoritt i morra, men Aksel kommer også til å gjøre det bra. Han er revansjesugen, og var bare små marginer unna en pallplass i dag, sier Jansrud.

Ikke 100 prosent Gullvinneren og alpinkongen fra Sotsji kjenner selv at det stemmer i bakken om dagen, og sier at seieren i dag kom på tross av noen ørsmå feil.

- Jeg lyktes ikke 100 prosent, men det er kanskje der den gode formen redder meg inn. Jeg har en veldig god rennfølelse om dagen, sier han.

Og han tror kanskje det er nettopp der forskjellen ligger.

- Nå har jeg den ryggmargsrefleksen som jeg har etterlyst litt tidligere. Mynten er flytta litt. Jeg gjør de gode løsningene uten å tenke på det. Det er gjerne forskjellen på god og dårlig form.

Allerede i morgen er det duket for et nytt utforrenn i Kvitfjell, og kanskje denne gangen med to nordmenn på pallen.

Hele Norges coronakart