TØFF START:
Heidi Weng var spådd å være en av de tøffeste konkurrentene til seier i Tour de Ski, men ligger allerede over to minutter bak ledende Justyna Kowalczyk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØFF START: Heidi Weng var spådd å være en av de tøffeste konkurrentene til seier i Tour de Ski, men ligger allerede over to minutter bak ledende Justyna Kowalczyk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg skulle ønsket at jeg var lenger framme

Skuffet Heidi Weng ligger allerede langt bak i sammendraget.

Heidi Weng (21) ligner ikke den pallkandidaten hun ble spådd å være under årets Tour de Ski.

Riktignok gikk hun seg opp fra 39.-plass til 18.-plass under søndagens 10 kilometer klassiske jaktstart, men det er 2.10,2 minutter opp til ledende Justyna Kowalczyk.

Det er veldig mye etter bare to etapper.

- Det går tungt. Jeg klarer ikke å slappe av, og beina vil ikke fort nok framover. Jeg er skuffet over innsatsen, men det er fortsatt mange løp igjen, sa ungjenta.

Weng hadde et mål om en topp-ti-plassering sammenlagt før start, og hun håper fortsatt at det skal være mulig. Hun er liten og lett og kan gå fort i slalåmbakken i Alpe Cermis om formen kommer sigende.

- Jeg skulle ønsket at jeg var lenger framme, men jeg vet at jeg kan prestere bedre.

Landslagstrener Egil Kristiansen så også at Weng ikke er i sin beste form. Hun var langt skarpere i starten på sesongen.

- Det gikk bedre i dag enn lørdag for henne. Heidi er ikke gamle jenta, og vi vet at det kan svinge litt, mente Kristiansen.

(NTB)