Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle ta meg ut så grusomt hver gang

Hege Bøkko fikk svi for å henge på gutta.

OSLO-BEBOER: Hege Bøkko hygger seg på Grefsenkollen i Oslo, byen hun har flyttet til. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
OSLO-BEBOER: Hege Bøkko hygger seg på Grefsenkollen i Oslo, byen hun har flyttet til. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter en skuffende vinter, tar Hege Bøkko (20) nye grep. Hun har både flyttet hjemmefra og sluttet å løpe etter gutta.

- Jeg løp vel ikke så mye etter gutta, men jeg prøvde alt jeg kunne å holde følge med dem på treningene, sier Hege.

- Jeg skulle jo liksom ta meg ut så grusomt hver gang.

- Og det, blant annet, resulterte kanskje i at det i sum ble litt for mange harde økter sist vinter. Kroppen føltes gjerne fin, men jeg fikk ikke opp farta som jeg ønsket. Sannsynligvis var jeg ikke helt restituert, manglet litt overskudd kanskje. Og da er det ikke så lett å gå fort, sier Hege Bøkko.

Ble Oslo-jente
Hun sitter oppe på Grefsenkollen og ser ned på byen hun nettopp har flyttet til.

- Det var et sprang å flytte fra Hol til Oslo. Men jeg ønsker å gjøre det. Her er jeg nærmere alt. Olympiatoppen er rett i nærheten, der er jeg ofte. Hjemme måtte vi planlegge hver økt, her er det bare å stikke bort på Olympiatoppen å få gjort det en skal. Dessuten bor både Mari (Hemmer) og Ida (Njåtun) i området, så vi trener mye sammen. Reisetida til Gardermoen er en helt annen også. Det er praktisk, jeg angrer ikke, sier Hege Bøkko.

- Er dette en slags ny start for deg?

- Kall det gjerne det. Jeg har i alle fall tatt noen grep. Jeg har flyttet, jeg er tilbake på landslaget, og jeg trener ganske anderledes. Nå er det mye mer rolig trening som gjelder, og godt med overskudd til de tøffe øktene. Forhåpentligvis får jeg et løft, sier Hege.

Hun understreker at det ikke er snakk om feiltrening, og at året med Peter Mueller som trener, er noe hun aldri kommer til å angre på.

- Det var mye hardt, men slik er Peter, han er jo råskapen sjøl. Men uansett har jeg med meg den treninga som base videre, sier hun.

-  Men det er to litt forskjellige treningsfilosofier dette. Og alt jeg har gjort tidligere har gjort meg sterkere og bedre i stand til å tåle mer trening.

- Sier pang!
Det er ingen hemmelighet at Hege Bøkko har vært sett på som et minst like stort talent som storebror Håvard. Men etter oppløftende resultater i Vancouver-OL, stoppet det litt opp.

- Ja, resultatmessig har jeg ikke hatt den samme utviklingen. Men det har om mulig bare økt motivasjonen min. Jeg skal utvikle meg og få ut det potensialet jeg mener jeg har i meg.

Landslagstrener Jarle Pedersen tror det snart kommer.

- Hege trener veldig bra, og har allerede gjort store framskritt. Hun er både sterk, rask og har spensten som skal til. Nå jobber vi intenst med teknikken hennes, der har hun mye å gå på, og det er den som har gjort at hun ikke har fått vist hva hun egentlig er god for hittil, sier han.

- Han har rett i det, sier Hege, jeg har mye å hente teknisk, og jobber hardt for å få ting på plass.

- Hva skjer den dagen du virkelig får det til?

- Da sier det pang!

PRØVDE Å HENGE PÅ GUTTA: Hege Bøkko forsøkte å henge på bror Håvard og gutta på trening. Det fikk hun svi for. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PRØVDE Å HENGE PÅ GUTTA: Hege Bøkko forsøkte å henge på bror Håvard og gutta på trening. Det fikk hun svi for. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media