I FOKUS: Luis Suarez scoret ett mål da Liverpool tapte mot Manchester United i går. Men havnet også i utenomsportslig fokus. Foto: EPA/KERIM OKTEN
I FOKUS: Luis Suarez scoret ett mål da Liverpool tapte mot Manchester United i går. Men havnet også i utenomsportslig fokus. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

- Jeg skulle tatt Evra i hånda. Jeg beklager

Suarez legger seg flat.

(Dagbladet): Luis Suarez har fått mye oppmerksomhet etter at han nektet å ta Patrice Evra i hånda før gårsdagens kamp mellom Manchester United og Liverpool.

Det var første gang spillerne møttes etter at Suarez ble dømt til karantene i åtte kamper for rasistiske bemerkninger mot Evra i oktober.

- Har sviktet klubben Flere har uttrykt misnøye med måte Suarez oppførte seg på, og nå ber Suarez selv om unnskyldning.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- Jeg har snakket med manageren (Kenny Dalglish) siden kampen på Old Trafford, og skjønner at jeg har gjort en feil, sier Suarez.

- Jeg har ikke bare sviktet ham, men også klubben og hva den står for. Jeg beklager. Jeg har gjort en feil og jeg skulle ønske det aldri skjedde, sier Suarez.

Legger det bak seg Suarez forteller videre at han nå ønsker å legge episoden bak seg, og at han gjorde en feil da han ikke tok Evra i hånda.

- Jeg skulle tatt Patrice Evra i hånda før kampen og jeg vil beklage det jeg gjorde, fortsetter han.

- Nå vil jeg legge denne episoden bak meg og konsentrere meg om fotball.

«Negro» Krangelen mellom de to startet etter at Evra fikk frispark da han ble felt av Suarez i kampen i oktober. Evra spurte urugayaneren om hvorfor han hadde sparket ham, og Suarez skal ha svart følgende ifølge FA.

- Det er fordi du er en «svart».

- Si det igjen, og jeg slår til deg, sa Evra.

- Jeg snakker ikke til «svarte», sa Suarez da.

Evra fortsatte å si at han kom til å slå Suarez hvis han fortsatte. Suarez svarte da på spansk:

- Okay, «negros, negros, negros».

Samtidig som Suarez sa det siste skal han ha tatt etter Evras arm for å vise til hudfargen til Evra. Da kom Dirk Kuyt mellom de to før dommeren så kom bort til de to. Evra sa da til dommeren:

- Dommer, dommer, han kalte med akkurat for en jævla «neger».

NEKTET Å HILSE: Suarez og Evra før kampen i går. Foto: AP Photo/Jon Super
NEKTET Å HILSE: Suarez og Evra før kampen i går. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer