LIVET I BEHOLD: Keagan Girdlestone er utrolig nok i livet etter en stygg velt på sykkelen. Foto: Tim de Waele/@Waele
LIVET I BEHOLD: Keagan Girdlestone er utrolig nok i livet etter en stygg velt på sykkelen. Foto: Tim de Waele/@WaeleVis mer

– Jeg skulle vært død. Det er et mirakel

19-åring snakker ut om skrekkvelten i Italia.

(procycling.no) Keagan Girdlestone, den 19 år gamle Dimension Data-rytten som krasjet inn i en lagbil under et ritt i Italia i juni, snakker nå for første gang ut om den fryktelige ulykken.

I en melding publisert via Facebook skriver sørafrikaneren at det er takket være et mirakel at han er i stand til å «gå og prate». «Jeg skulle vært død», skriver Girdlestone videre.

Girdlestone fikk alvorlige kuttskader på hals etter å ha krasjet gjennom vindusruten på en bil idet han kjørte seg opp til hovedfeltet i Coppa della Pace-rittet. Tilstanden hans var svært kritisk grunnet blodtap og sviktende oksygentilførsel til hjernen.

Tidlige rapporter påsto Girdlestone hadde dødd, men dette viste seg heldigvis ikke å stemme. Lagkameratene hans i Dimension Data, Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen blant andre, sendte han hell og lykke fra lagbussen under Tour de France (se video).

– Dette har vært de mest krevende åtte ukene i mitt liv og de første ukene var veldig mørke, sannsynligvis fordi jeg sov hele tiden og husker lite, skriver 19-åringen.

– I løpet av denne tiden hadde jeg hallusinerer, og tingene jeg så gjorde meg urolig. Også de tingene jeg sa, «mamma, sykepleierne prøver å drepe meg». Heldigvis var de italienske og snakket lite eller ingen engelsk!”

Girdlestone har ingen eller begrenset førlighet i begge armer, mens skadene på halsen skaper vanskeligheter med å snakke.

– Jeg skulle vært død. Det er et mirakel at jeg kan gå og snakke, skriver Girdlestone.

– Jeg har begynt å sette pris på de små tingene i livet, skrivet den unge rytteren.

– Til alle som har sent meldinger, jeg kan ikke takke dere nok. Det var en natt på intensivavdelingen der jeg ga opp livet og aksepterte døden, men jeg våknet neste morgen med min mor stående over meg, jeg så henne inn i øynene og hun sa at ”alt kommer til å gå bra”.

En innsamlingsaksjon ble startet for den unge sørafrikaneren. Den har nå samlet inn over 130.000 kroner, ifølge Cycling Weekly. Pengene har finansiert hans foreldres opphold i Italia og skal også brukes på familiens hjemreise til New Zealand.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!