STOR KVELD: Oldham-supporterne stormet banen sånn man bare kan gjøre når man som liten har slått ut Liverpool av cupen. Det var sikkert greit for målvakt Dean Bouzanis akkurat i kveld. Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis
STOR KVELD: Oldham-supporterne stormet banen sånn man bare kan gjøre når man som liten har slått ut Liverpool av cupen. Det var sikkert greit for målvakt Dean Bouzanis akkurat i kveld. Foto: SCANPIX/AFP/Paul EllisVis mer

- Jeg skulle vel ha satset noen kroner i dag ...

Gunnar Halle har spilt for cupbombemakerne Bradford, Leeds og Oldham. Og gamlesjefen rystet Chelsea.

(Dagbladet): De fleste norske utenlandsproffene følger villig med på sine gamle klubber når de selv har lagt bort de mest brukte fotballskoene.

Gunnar Halle er ikke noe unntak. Og denne uka har det vært spesielt moro:

Fra 1999-2002 spilte Halle for Bradford: Tirsdag kveld slo tredjedivisjonslaget Aston Villa ut av ligacupen og gikk til finale på Wembley.

Fra 1996-1999 spilte Halle for Leeds: I formiddag straffet championshiplaget Tottenham knallhardt, og gikk videre i FA-cupen.

Fra 1992-1996 spilte Halle for Oldham: I kveld slo tredjedivisjonslaget ut selveste Liverpool med 3-2 på Boundary Park.

Skulle satset noen kroner
Og som ikke det var nok: Hans flerårige trenermakker Uwe Rösler og Brentford holdt Chelsea til uavgjort på hjemmebane, og skal spille returkamp på Stamford Bridge.

GOD UKE: Gunnar Halles gamleklubber Bradford, Leeds, og Oldham detonerte alle cupbomber i dag. Her fra tiden som Molde-assistent under Uwe Rösler.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
GOD UKE: Gunnar Halles gamleklubber Bradford, Leeds, og Oldham detonerte alle cupbomber i dag. Her fra tiden som Molde-assistent under Uwe Rösler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Ja, nå skjønner jeg hvorfor du ringer. Dette er artig, det, det er jo bombe etter bombe, sier Gunnar Halle humrende til Dagbladet.

Han har ikke fått sett kampene i ettermiddag, men har likevel fått med seg alt, og han er mektig imponert.

- Det er jo nesten ingen som hadde forventet dette. Så mange små klubber som har tatt rotta på de store, det er moro. Jeg skulle vel satt noen kroner på kampene i dag, fleiper Halle.

Hadde han satt noe på dagens tre utfall hos Norsk Tipping, hadde han forøvrig fått igjen 236 ganger pengene.

Tror på finalesuksess
Halle synes det er vanskelig å si hvem av sine gamle klubber han har tettest forhold til, men han har tro på Bradford i ligacupfinalen mot Swansea.

- Det blir helt sikkert tøft. De er strålende fornøyd allerede, sikkert, de har fått klubben inn på kartet igjen. Men er du i en finale, så vil du jo prestere, og det har skjedd større undre før, sier Halle.

MER MORO: Og nevnte Rösler leverer også: Han holdt Rafa Benitez' Chelsea til uavgjort og får omkamp i cupen på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/AFP / ADRIAN DENNIS
MER MORO: Og nevnte Rösler leverer også: Han holdt Rafa Benitez' Chelsea til uavgjort og får omkamp i cupen på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/AFP / ADRIAN DENNIS Vis mer

- Nå har de slått flere store klubber, Wigan og Arsenal, og nå sist Aston Villa over to kamper. De må nok regne med å kjempe litt med ryggen mot veggen i finalen også, men da kan den gode straffesparkkonkurranse-statistikken deres komme bra med, sier han.

Moro med Uwe
Samtidig påpeker han at det er veldig morsomt å følge kollega Uwe Röslers suksess med Brentford, og avslører at han var rask med å sende en gratulasjonsmelding til tyskeren etter 2-2-kampen mot Chelsea i dag.

- De ledet jo helt til slutten der, så det var litt synd selv om det vel skulle vært en straffe. Men en retur på Stamford Bridge er nok heller ikke å forakte, det er et fantastisk utstillingsvindu for Uwe. Han gjør det bra, sier Halle til Dagbladet.

Brentford ledet 2-1 til det gjensto syv minutter av kampen mot storlaget fra London, men at Fernando Torres ordnet omkamp mot slutten, trenger ikke være noe negativt.

Gunnar Halle tror nemlig jobben Uwe Rösler gjør på Griffin Park legges merke til i England.

- En ting er de forandringene han har gjort med a-laget, men han har klart å få bygd opp andre deler av klubben der borte også. Han har jobbet med ungdomsavdelingen, arbeid det legges garantert merke til, sier 47-åringen.

- Nå har han signert ny kontrakt, med gode skussmål. Jeg ser ikke bort fra at det kommer andre tilbud ganske kjapt, mener Halle, som jobbet med Rösler i både Lillestrøm, Viking og Molde.

Oldham skal møte Everton i neste runde av FA-cupen, mens Leeds får en ny tøff oppgave med Manchester City borte.

Klarer Brentford et mirakel mot Chelsea, venter Middlesbrough i femte runde.