SKIPRINSESSEN: Therese Johaug kan ikke bare å gå på ski. Hun vet også hvordan man kler seg for anledningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKIPRINSESSEN: Therese Johaug kan ikke bare å gå på ski. Hun vet også hvordan man kler seg for anledningen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Jeg skulle veldig gjerne visst hvem det er

Therese Johaug får klær i posten fra hemmelig beundrer.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Endt treningsøkt på Valdresflya i går formiddag. Da dukker Therese Johaug inn i trener Egil Kristiansens bil og henter fram en bag med klær.

Noen minutter senere er hun forvandlet fra en svett skiløper i tåkehavet til et stilikon på fjellet.

- Nei, ikke i det hele tatt, svarer Johaug når Dagbladet litt senere spør om hun er opptatt av hvordan hun kler seg og ser ut, også på treningssamling.

Så bryter hun ut i en latter som avslører at det kanskje ikke er helt tilfeldig hva hun kler på seg. Og Johaug snakker mer enn gjerne om dagens antrekk.

Får gaver - Skoene og jakka er fra North Face. Er de ikke litt stilig, da?

- Og de har du kjøpt og betalt?

- Jeg må vel være så ærlig å si at jeg har fått dem. Jeg er veldig heldig og får mye klær. Men jeg har vært i butikken og valgt dem ut sjøl, understreker Johaug.

Mer spennende er likevel historien om strikkelua.

- Den fikk jeg faktisk i posten her om dagen. Sammen med ullsokker, skjerf og votter i akkurat samme stil.

- Hvem fikk du det fra?

- Jeg vet ikke! Det fulgte med et langt brev som bare var underskrevet med «en skiinteressert beundrer fra Troms», forteller Johaug.

Vil takke Og historien stopper ikke der. Det er nemlig ikke første gang det er kommet gaver fra den hemmelige beundreren.

- Jeg har fått ting flere ganger før, masse fint. Og det følger alltid med et hyggelig brev. Jeg skulle veldig gjerne visst hvem som sender gavene, så jeg kunne fått en mulighet til å takke. Jeg setter veldig stor pris på det.

- Hva står i brevene?

- Det er veldig ordentlige brev. Det er ingenting ufint i dem. Det er tydelig at han er veldig interessert i langrenn.
 
- Er du sikker på at avsenderen er en han?

- Nei, det er jeg ikke. Men jeg ser for meg at det er en voksen mann. Og så er det kanskje kona hans som strikker? Jeg aner ikke, men jeg skulle som sagt gjerne likt å vite det, sier Johaug.

Endelig skirenn Inntil videre er den eneste takken hun kan gi, å glede den gavmilde beundreren med prestasjoner i skiløypa. Det har hun ambisjoner om å gjøre allerede når verdenscupen åpner på Sjusjøen lørdag 19. november.

- Det har gått veldig bra i sommer. Jeg har tatt et nytt steg. Så nå gleder jeg meg veldig til å gå renn, sier Johaug.