LEGGER VEKK TENNISBALLEN: For en uke siden fikk Kristine Lunde-Borgersen kaste tennisball. I dag prøver hun seg med normal håndball for første gang på seks uker etter fingerbruddet. Foto: Roy Wahlstrøm, Dagbladet
LEGGER VEKK TENNISBALLEN: For en uke siden fikk Kristine Lunde-Borgersen kaste tennisball. I dag prøver hun seg med normal håndball for første gang på seks uker etter fingerbruddet. Foto: Roy Wahlstrøm, DagbladetVis mer

- Jeg skyter mot keeper hvis jeg får lov

I dag kaster Kristine en håndball for første gang på seks uker.

STAVANGER (Dagbladet): For en uke siden møtte Dagbladet Kristine Lunde-Borgersen på Toppidrettssenteret da hun endelig fikk lov til å kaste ball - tennisball - for første gang etter bruddskaden i hånda tidligere i høst.

Siden sist torsdag har det blitt andre baller for landslagsspilleren som kjemper en kamp mot kalenderen for å bli klar til VM-start i Brasil tidlig i desember.

- Jeg har brukt forskjellige små baller, noen tunge og noen lette. Bare de ikke er så store, for da presser fingrene feil, sier Lunde-Borgersen til Dagbladet.

Men i dag skal hun altså omsider få kaste en ordentlig håndball for første gang på seks uker. Det er nesten som julekvelden for en utålmodig håndballjente.

- Ja, det er det. Jeg har jo gledet meg lenge, helt siden jeg hørte det, sier 31-åringen.

Håper å skyte på mål Hvor mye og hva slags ballkasting hun får lov til av landslagsapparatet, er hun ikke sikker på.

- Det kommer litt an på hvor mye som gjør vondt. Jeg skal kaste litt mot en vegg, og så kan det være at jeg skyter litt på keeper etter hvert hvis jeg får lov.

Før testen er hun i alle fall optimist. Hun skal ikke spille noen av helgas tre kamper i Møbelringen Cup, men sikter seg inn mot VM-avkast.

- Jeg håper jeg blir klar til VM i alle fall. Så får noen andre si når jeg kan spille. Jeg skal gjøre det jeg kan, sier «Kikki».

- Tyder på at det går Landslagssjef Thorir Hergeirsson håper naturligvis å få Lunde-Borgersen klar til mesterskapet. Med andre rutinerte spillere som Tonje Larsen og Gro Hammerseng ute av spill, vil Kristine tilføre viktig erfaring i tillegg til ferdighetene hun bidrar med.

FAKSIMILE: Dagbladet 11. november
FAKSIMILE: Dagbladet 11. november Vis mer

- Det går så smått framover. Det ser ut som det skal gå i boks. Men vi er fortsatt ydmyke og realister, så i verste fall rekker vi det ikke til start, men det er mye som tyder på at skal gå, sier islendingen til Dagbladet.

- Hvor stor bonus er det for laget om hun blir klar?

- Det vil være veldig positivt. Og dersom ikke, har vi gjort det vi kan, og så har vi en god erstatter klar i Karoline Næss.

Den 24-årige Stabæk-spilleren Næss er ikke med i selve VM-troppen, men er med i Møbelringen cup denne helga, og blir også med til Brasil som backup-spiller.

Norge spiller mot Tyskland i Stavanger i morgen, mot Spania i Tysvær på lørdag, og mot Sverige i Stavanger på søndag.